U labinskoj Srednjoj školi održan ERASMUS+KA2 Make a smart choice

U labinskoj Srednjoj školi održan ERASMUS+KA2 Make a smart choice

29.11.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Od 19.11. do 23.11.2018. učenici Srednje škole Mate Blažine Labin - Anđelika Licul, Elena Miletić, Rea Žigant, Anamaria Šumberac, Leonarda Gianninni, Chiara Golja, Paola Franković, Vanesa Aničić, Ana Mežnarić, Anika Budanko, Natali Juretić, Stefani Ilić, Katerina Zulijani, Dora Milevoj, Ana Elena Zustović, Nika Janko, Maria Carmen Belušić Gonzalez, Antonia Turković, Irina Zupičić, Karlo Frankola, Teo Rocco, Filippo Bubić i Mateo Dobrić su s nastavnicama Laurom Kokot i Sandrom Juran sudjelovali na prvoj od ukupno četiri mobilnosti u sklopu međunarodnog projekta Erasmus+ KA2 “Make a smart choice” na kojem još sudjeluju škole iz Italije, Grčke i Turske. Nositelj projekta je Srednja škola ITIS “S. Cannizzaro”, Catania iz Italije koju je predstavljalo devetoro učenika i četiri profesora. Školu iz Peiraiasa, Grčke “1 epal Peiraia“ predstavljalo je osam učenika i dva profesora, te Sehit Polis Edip Zengin Anadolu Lisesi iz Darice u Turskoj koju je zastupalo sedmero učenika i tri profesora.
Ciljevi ovog zanimljivog dvogodišnjeg projekta bit će stjecanje osnovnih vještina i kompetencija potrebnih za povećanje zapošljivosti učenika, davanje smjernica u izboru njihovog budućeg zanimanja, kao i poboljšavanje jezičnih i IKT kompetencija.

Prvi radni dan, ponedjeljak započet je u matičnoj školi riječima dobrodošlice ravnatelja Čedomira Ružića koji je i predstavio školu, njezine resurse i projekte na kojima rade učenici i nastavnici škole. Pritom je simultano prevodila prof. Karla Golja Milevoj koja uz prof. Anom Paliska čini nastavnički tim naše škole. Zatim je uslijedilo izlaganje timova škola u vidu prezentacija učenika uključenih u projekt, te video uradaka kojima su učenici predstavljali svoje škole i gradove iz kojih dolaze. Vrlo je simpatičan dio izlaganja bio o tome kako učenici vide Hrvatsku, a koja im je prepoznatljiva po prirodnim ljepotama, psu dalmatincu, kravati i naravno, po nogometu i izvrsnom plasmanu na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Rusiji.


Cijeli tekst i fotografije na ssmb.hr

srednja škola mate blažina erasmus obrazovanje matematika informatika erasmus + k2 make a smart choise susret eu projekti