U labinskim školama očekuje se upis 45 prvašića više nego lani

U labinskim školama očekuje se upis 45 prvašića više nego lani

7.3.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Služba za opću upravu i društvene djelatnosti, Ispostava Labin objavila je rezultate predupisa djece u prvi razred osnovne škole, te su oni, prema prvim procjenama značajno optimističniji u odnosu na ranije godine.

 

Naime, u sedam osnovnih škola na području Labinšćine ove će jeseni, prema rezultatima predupisa, po prvi puta u školske klupi sjesti 187 mališana ili 45 više nego prije godinu dana.

 

 

U Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ najznačajnije povećanje

 

 

Obje labinske osnovne škole bilježe povećanje broja učenika. Najznačajnije povećanje očekuje se u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“. Tamo je predupisano 86-tero djece ili čak 39 više nego prošle školske godine. Radi usporedbe, lani je u matičnoj školi upisano 10 prvašića a na jesen očekuje se da će u školske klupe sjesti njih 25-tero. U školi na Katurama je u školskoj godini 2010/2011. upisano 22-je prvašića a u predupisnom roku registrirano ih je 35. Povećanje broja učenika očekuje se i u Područnoj školi Vinež i to za 8 učenika.

 

U Osnovnoj školi Matije Vlačića predupisano je 40 učenika ili dvoje više nego što ih je lani upisano. Od toga u matičnoj školi njih 34 ili dvoje manje nego godinu dana ranije, a u Područnoj školi Rabac četvero više ili ukupno šestero učenika.

 

Ovi podaci mogu doživjeti manje promjene kod konačnog upisa, no bez obzira evidentan porast broja učenika u labinskim osnovnim školama daje vjere da je došlo do pomaka u demografskoj slici Grada Labina.

 

prvašići upisi obrazovanje demografija