U ISTRI ni ovog ljeta nema odgode početka nastavne godine

U ISTRI ni ovog ljeta nema odgode početka nastavne godine

13.8.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Kako navode iz Županije, u posljednjih deset godina nije bilo odgode početka školske godine u Istarskoj županiji

Prema školskom kalendaru za 2018./2019. godinu, nastava počinje 3. rujna 2018., a završava 14. lipnja 2019. godine. Prvo polugodište traje od 3. rujna do 21. prosinca. Drugo polugodište traje od 14. siječnja do 14. lipnja 2019., a za učenike završnih razreda srednje škole do 22. svibnja 2019. godine. Od 24. prosinca do 14. siječnja traju zimski praznici, dok će proljetni trajati od 18. do 26. travnja.

No, ovih dana smo dobili pismo jedne mame koja pita razmatra li se u Istarskoj županiji odgoda početka školske godine zbog nesnosnih vrućina, kao što je bila najavljivana mogućnost za primorske krajeve ranijih godina

"Djeci bi sigurno bilo ljepše još tjedan dana biti pošteđeni vrućina i boraviti na moru ili doma umjesto u pretoplim učionicama, a vjerujem da bi i prosvjetni djelatnici pozdravili tu odgodu", kaže mama školarca, nadajući se da će apel uroditi plodom i da će se djeca poštedjeti sjedenja u učionicama po ovoj vrućini i da će im se barem za koji dan produži ljeto. No, izgleda, ništa od toga, barem kada je Istarska županija u pitanju.

I doista, vrućine ne jenjavaju, a po prognozama ljeto će se nastaviti dugo u rujnu. Stoga smo upitali Istarsku županiju planira li se, radi ekstremnih temperatura, možda odgoditi početak nove školske godine u istarskim školama? Ukratko, vele da neće biti odgode početke nove nastavne godine u istarskim školama. (PIŠE B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

nastava škola obrazovanje