U Gradskoj knjižnici održan književni susret s Tatjanom Pokrajac-Papucci

U Gradskoj knjižnici održan književni susret s Tatjanom Pokrajac-Papucci

1.4.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas, 1. travnja, povodom Međunarodnog dana dječje knjige Dječji odjel Gradske knjižnice Labin odisao je posebnom atmosferom, kako to i biva kada se djeca susretnu s veselim i nasmijanim majstorima pera koji itekako znaju kako zaviriti u dječji svijet i raspiriti im ponekad uspavanu maštu. Naravno, riječ je o susretu učenika trećih razreda Osnovne škole Matije Vlačića s jednom od najplodonosnijih istarskih spisateljica za djecu i mlade Tatjanom Pokrajac-Papucci.


Vrlo zainteresiranoj mladoj publici književnica je predstavila svoju priču „Kako je Tuga postala Radost“ koju su učenici sa svojim učiteljicama prethodno poslušali pa je i samim time komunikacija s učenicima od samog početka susreta bila uspješna. Književnica je djeci otkrila podosta zanimljivosti o svojim stvaralačkim počecima, što ju inspirira, o čemu najradije piše. Nije se libila govoriti im o svojim strahovima hoće li i kako njezine priče, pjesme biti prihvaćene kada jednom napuste ladicu i time ih dodatno motivirala da i sami stvaraju, pišu i prijave se na natječaje, kao što je upravo trenutno otvoren natječaj za dječju kratku priču „PIKUN“ Gradske knjižnice Labin.


Još jedan zanimljiv susret s dječjim autorom zaokružit ćemo porukom djeci - Čitajte, pišite, stvarajte! jer, kako i sam naslov jedne od brojnih knjiga Tatjane Pokrajac-Papucci glasi, Mašta čini svašta!


Tatjana Pokrajac-Papucci članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, dobitnica je više nagrada i priznanja. Njezina djela uvrštena su u udžbenike za sve mlađe razrede osnovnih škola, a velik broj radova objavljen je u dječjim časopisima Smib, Radost, Zvrk, Tintilinić.


Gradska knjižnica Labinoš matija vlačić gradska knjižnica labin tatjana pokrajac papucci