U Gradskoj knjižnici Labin gostovala Milana Vlaović Kovaček

U Gradskoj knjižnici Labin gostovala Milana Vlaović Kovaček

21.10.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U petak, 18. listopada u našoj smo knjižnici u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. ugostili književnicu, novinarku, kolumnisticu i skladateljicu Milanu Vlaović Kovaček.

Kroz razgovor koji je s Vlaović Kovaček vodila moderatorica Morin Hukić labinska se publika pobliže upoznala s autoričinim dosad objavljenim književnim djelima koja su osvojila brojnu čitateljsku publiku i kritiku. U ugodnoj atmosferi, posve otvoreno i iskreno, Vlaović Kovaček podijelila je s publikom svoje osjećaje, stavove, razmišljanja otkrivši podosta o sebi, što i inače čini upravo kroz svoje jedinstvene likove u romanima i pričama.  

Milana Vlaović rođena je 1971. u Metkoviću. Deset godina živjela je u Italiji, Španjolskoj i Grčkoj, a potom dolazi u Zagreb, gdje je i diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, smjer novinarstvo. Pohađala je i četverogodišnju edukaciju iz integrativne psihoterapije, a stečeno znanje primjenjuje u Centru za psihološku pomoć „Sve za nju“ gdje radi psihološko savjetovanje sa ženama oboljelim od karcinoma.

Potpisuje glazbu i tekstove za poznate hitove domaćih pop glazbenika. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog društva skladatelja. Osim tri (”Blato”, ”Bomboni od meda” i ”Glad”), napisala je i dvije zbirke priča (”Rašeljka i druge žene, ”Priče o nedjeljnom kolaču”).

Autorica je brojnih kolumni i intervjua s nizom zanimljivih sugovornika iz javnog života, a redovita je kolumnistica u magazinu ”Gloria”.

milana vlaović književni susret kultura gradska knjižnica labin