U dva dana pijan i bez vozačke ukrao četiri Fiata Uno - s onim koji je ukrao u Labinu sletio s ceste i pobjegao

U dva dana pijan i bez vozačke ukrao četiri Fiata Uno - s onim koji je ukrao u Labinu sletio s ceste i pobjegao

17.4.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Nakon što je zbog  prometnih prekršaja sedam dana, od 6. do 13. travnja, proveo iza rešetaka pulska je policija nastavila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim Riječaninom i utvrdila da je u dva dana ukrao četiri vozila marke Fiat Uno. Budući da automobile, kako se pokazalo,  nije namjeravao zadržati za sebe već se njima poslužio ne bi li se odvezao do samo njemu poznatog odredišta, 36-godišnjaku umjesto za krađe, slijede kaznene prijave za dvije neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari u Puli, te po jednu u Labinu i Rijeci.

Bez vozačkog ispita Riječanin bez položenog vozačkog ispita svoju dvodnevnu avanturu s unićima započeo je 4. travnja u Vukovarskoj ulici u Rijeci gdje je 61-godišnjaku iz Matulja ukrao Fiat Uno riječkih oznaka. Već idućeg dana tim je autom u Opatiji skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, ali je pobjegao prema Istri. Tako je 5. travnja stigao do ulice Vala u Labinu gdje je Uno riječkih oznaka u večernjim satima "zamijenio" Unom pulskih oznaka u vlasništvu 42-godišnjaka iz Labina.

Njime je krenuo prema Puli, ali je oko 21.30 sati na cesti Loborika - Marčana ponovno imao prometnu nesreću - sletio je s ceste, a potom je vozilo zapalio i pješice otišao s mjesta nesreće. Ubrzo se našao u Puli, u Divkovićevoj ulici gdje je ukrao još jedan Fiat Uno, u vlasništvu 65-godišnjeg Puljanina. No ni s tim vozilom nije imao puno sreće jer je već oko 22.30 njime sletio s kolnika na cesti Valtura - Medulin.

Tko zna koliko bi još automobila ukrao i nesreća izazvao da pulski prometni policajci nisu 6. travnja oko 1 sat, u Mutilskoj ulici uočili Fiat Uno čiju je krađu iz Ulice Rižanske skupštine prijavio 66-godišnji Puljanin. Premda su mu dali znak da se zaustavi, 36-godišnjak za upravljačem ukradenog Una nastavio je vožnju pulskim ulicama čineći pritom niz prekršaja.

 

Kaznene prijave

 

Dolaskom do Zlatićevog trga Riječanin je zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu nad volanom i zabio se Fiatom u stablo. Kao i ranije, krenuo je u bijeg, ali bez uspjeha. Kada je konačno pao u ruke policije utvrđeno je da je autom upravljao pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita, kao i da je automobil s kojim se zabio u stablo ukraden. Zbog prometnih prekršaja tog 6. travnja je Riječanin smješten na sedam dana u pulski zatvor, a kaznene prijave za naknadno utvrđena nedjela nadležnom će odvjetništvu policija protiv 36-godišnjeg

Riječanina proslijediti redov redovnim putem. M. KOŠTA

krađa prometna nesreća drskost bez vozačke policija kazneno djelo