U četverostrukom sudaru kod Rovinja sudjelovala 23-godišnja Labinjanka

U četverostrukom sudaru kod Rovinja sudjelovala 23-godišnja Labinjanka

24.2.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak u 18.50 sati na cesti kod Rovinja prema Balama kod Kukuletovice sudjelovala su četiri vozila sa ukupno 11 osoba, od čega su srećom samo dvije prošle s lakšim ozljedama.

Prometna nesreća se dogodila kada je 39-godišnji vozač iz Rovinja upravljao Opel Zafirom pulskih oznaka iz smjera Bala prema Rovinju te je izlaskom iz oštrog desnog preglednog zavoja tijekom mimoilaženja zbog prelaska na suprotnu traku prednjim lijevim dijelom vozila udario po dužini u lijevi bočni dio automobila VW Golf pulskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 23-godišnjakinja iz Labina. Nakon sudara je Golf odbačen na travnatu površinu dok se Zafira nastavila kretati po kolniku i lijevom stranom udarila u automobil Dacia Logan pulskih oznaka kojim je upravljala 30-godišnjakinja iz Bala u suprotnom smjeru, odnosno isto prema Balama. Od siline sudara i Dacia je izbačena sa kolnika na travnatu površinu, a Zafira se napokon zaustavila poprečno na kolniku. No, tada je također u smjeru Rovinja naletio VW Polo pulskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak iz mjesta Klarići i udario u Zafiru koju je odbacio u jarak, dok je Polo ostao na kolniku.


Nazvao nas je vozač sa riječkog područja koji je pukom srećom i brzim refleksima uspio izbjeći frontalni sudar sa Zafirom koja je nekontrolirano klizila poprečno po kolniku. Naime, od ukupno četiri vozila koja su se kretala prema Balama, prvi je bio Golf, druga Dacia, potom naš sugovornik u Ford Fiesti te Polo.


- Bio sam ispred prijatelja koji je bio u Polu i vraćali smo se iz Rovinja sa jednog rođendana kada je Zafira pogodila prvo Golfa, potom Daciju, te je klizila po kolniku prema meni. Uspio sam, ne znam kako, okrenuti volan i izaći na travnatu površinu i izbjeći direktan sudar sa Zafirom. No, moj prijatelj iza nije imao tu sreću i frontalno je udario u bočni dio Zafire. Sreća u takvoj nesreći da nitko nije teže stradao, a sam neznam kako bi ja bio završio da smo se pogodili direktno, odnosno da nisam skrenuo, kazao nam je vozač Fieste.


Od ukupno 11 osoba, odnosno četiri vozača i sedam putnika, u prometnoj nesreći su lakše ozljede zadobili, vozač Zafire i 19-godišnja putnica iz Pule u Polu. Policija je kod svih vozača obavila alkotestiranje i utvrdila da su svi bili negativni, a protiv vozača Zafire slijedi optužni prijedlog zbog počinjene prometne nesreće. Cesta je za sav promet bila zatvorena od 19.10 do 21.16 sati, promet se odvijao sporednim pravcima prema Rovinju i Balama. Na mjesto događaja su pored policije upućeni rovinjski vatrogasci koji su kod svih vozila iskopčali akumulatore, a cestarska služba radi čišćenja kolnika od brojnih ostataka branika i ostalih dijelova vozila. Za potrebe micanja vozila pozvane su četiri vučne službe, a prilikom povlačenja Zafire, koja je pokupila tri udarca, ispod vozila je iz napuklog rezervoara curilo gorivo, no opasnosti od zapaljenja nije bilo jer su se vatrogasci prethodno pobrinuli oko akumulatora i otklonili mogućnost zapaljenja. Prometna nesreća se dogodila na dijelu ceste koji nije osvijetljen i samo je pukom srećom ishod nesreće bio sa lakšim ozljedama. Zašto je vozač Zafire prešao na suprotnu kolničku traku i time prouzrokovao nesreću tih razmjera, nije poznato. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

prometna nesreća crno crna kronika tjelesna ozljeda