Turneja izložbe `Rudnici kulture - od industrijske do umjetničke revolucije` nastavlja se u Idriji

Turneja izložbe `Rudnici kulture - od industrijske do umjetničke revolucije` nastavlja se u Idriji

19.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Nakon Trbovlja (Nova Galerija DDT, 03.-08.11.) turneja izložbe "Rudnici kulture - od industrijske do umjetničke revolucije", nastavljena je u Idriji gdje se izložba, koju su otvorili Bojan Režun bivši dogradonačenik Idrije te mlada lokalna likovna umjetnica Sanja Rejc, od 09.-13.11. održavala u bivšoj zgradi rudničkog izvoznog stroja "INZAGHI".

 

U pratećem programu, kao gosti izložbe "Rudnici kulture" predstaviili su se mladi lokalni umjetnici, fotograf Jani Peternelj te Sanja Rajc, koji su u čekaonici autobusne postaje Idrija, predstavili projekt "Špic ‘n'' Šiht".  Već 15. studenog izložba je preseljena u Kulturno-obrazovni centar Boljevac u južnoj Srbiji, gdje ostaje otvorena do 20. studenog nakon čega se seli u Centar za kulturu i umetnost Aleksinac. Izložbu u Boljevcu, otvorio je Dimitrije Vujadinović, direktor fondacije Balkankult intereg koja je jedan od partnera u projektu, te Dragana Dragotić, povjesničarka umjetnosti iz Boljevca.

 

Nakon Srbije izložba se seli u Crnu Goru (Mojkovac) te BiH (Banovići i Prijedor). Sve do sada održane izložbe privukle su veliku pažnju kako lokalnog stanovištva tako i regionalnih i nacionalnih medija u Sloveniji i Srbiji.

 

LAE

 

 

lae labin art express umjetnost idrija rudnici kulture