Tri dana zatvora za prometni prekšaj - vozio sa 1,90 promila i bez vozačke dozvole

Tri dana zatvora za prometni prekšaj - vozio sa 1,90 promila i bez vozačke dozvole

20.5.2024. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska je policija 19. svibnja oko 2.05 sati na autobusnom ugibalištu zaustavila 40-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1.90 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Labina u smjeru Štrmca. Također je kontrolom utvrđeno da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od tri dana.


U dane vikenda, od 17. do 19. svibnja, je na području Policijske uprave istarske evidentirano 14 prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je teško, a devet lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u četiri prometne nesreće.

Tijekom vikenda kontrolirano je 466 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 15 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 226 prekršaja, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina - 73 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 39 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 24 prekršaja
  • ostali prekršaji - 77 prekršaja

Foto: MUP, ilustracija
promet kontrola promili alkohol zatvor