Tri dana Labin Jazz Republike

Tri dana Labin Jazz Republike

1.7.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Od drugog do trećega srpnja  u sklopu Labin Art Republike održati će se glazbeni spektakl Labin Jazz Republika. Očekuju se tri noći ispunjene dobrom glazbom i doživljajem popraćene zvučnim imenima domaće i internacionalne glazbene jazz scene.

 

Mario Gigović

  

Datum i vrijeme:  Petak, 2. srpanj 2010 - 21:30

Mjesto:  Labin Stari grad - kod špine

U sklopu manifestacija Labin Art Republika, već treću godinu zaredom održava se Labin Jazz Republika koju će ove godine otvoriti Vesna Kartelo i Star Dust bend. Članovi benda Matej Deronjić, Jura Vrandečić i Mario Igrec, priuštit će nam večer užitka uz jazz i swing standarde, te bossa novu. Koncert će se održati u petak, 02. srpnja s početkom u 21,30 sati kod špine u Starom gradu. Ulaz je slobodan.

 

Na programu Labin Art Republike od 2. do 4. srpnja na lokaciji kod Špine zbivati će se izuzetno bogat program Labin Jazz Republike.

 

                                                                                                                    

02.07.2010. u 21,30 sati (petak)


Vesna Kartelo & Star dust

Vesna Kartelo pjevanjem se bavi više od 25 godina i to izvodeći najčešće bossa nove na portugalskom po čemu je specifična. Nju će uglavnom okarakterizirati kao glazbenicu koja odlično interpretira glazbenog velikana prošloga stoljeća, Antonia Carlosa Jobima, koji se smatra jednim od najzaslužnijih glazbenika za proboj južnoameričkih ritmova šezdesetih. Vesna Kartelo na hrvatskoj sceni nastupa uz pratnju sastava Star dust kojeg čine Matej Deronjić - dobitnik strukovne nagrade Status, Mario Igrec - dugogodišnji član Cubisma, Scharf club swing kvinteta i Zagreb jazz portreta, te na koncu Goran Rukavina, glazbenik s dovršenom jazz akademijom.

 

 

03.07.2010. u 21,30 sati (subota)
Loulou Djine (Fra)
Nastao je u Parizu sredinom 90-tih godina pod vodstvom sarajevskog violiniste Dragana Urlića, i od tad su prisutni na malim i velikim festivalima i teatrima pariške i uopće francuske i europske scene. Grupu čini 6 glazbenika od kojih trojica pjevaju. Violina, harmonika, klarinet, gitara, bas i bubnjevi oplemenjeni raznim udaraljkama među kojima je i tarabuk čine ovu grupu veoma atraktivnom, eksplozivnom i interesantnom za publiku. U svom glazbenom izričaju uz francusku šansonu vezuju i glazbu Balkana i gipsy jazz. Loulou Djine danas ima distribuciju svojih CD-a u petnaestak europskih zemalja.

 

 

04.07.2009. u 21,30 sati (nedjelja)
Daniela Kaplowitz
: Hrvatska je jazz vokalistica i prošlogodišnja pobjednica prestižnog natjecanja „Lady Summertime" u Finskoj. S titulom „Lady Summertime 2009", Daniela je ostvarila izuzetan uspjeh kao dvostruka pobjednica - dobitnica prve nagrade stručnog žirija i prve nagrade publike. Na koncertima ju prati jazz kvartet, te na klaviru suprug Joe Kaplowitz iz New Yorka.

 

Grad Labin

 

Loulou Djine lar labin jazz republika jazz kod špine Daniela Kaplowitz