Treći u nizu besplatnih koncerata građanske inicijative Novi Labin: Bučno i žestoko

Treći u nizu besplatnih koncerata građanske inicijative Novi Labin: Bučno i žestoko

2.3.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

LABIN - »Tukaj je Istra«, treći u nizu besplatnih koncerata u organizaciji Građanske inicijative »Za novi Labin« privukao je i ove subote veliki broj ljubitelja metal i punk glazbenog izričaja u nekadašnje rudarsko zdanje. KuC Lamparna ugostio je tako slovensko-hrvatsku rock metal grupu Contra Decorum i Crikveničane okupljene u melodic punk bendu Invert, a sve s ciljem održavanja dobrih međuljudskih odnosa sa susjednom državom s kojom Hrvatskoj na političkom planu ne ide baš najbolje.

Žestoki riffovi, angažirani tekstovi i kvalitetna glazba dviju skupina koje su već nastupale u Labinu, a Contra Decorum može se pohvaliti i više nego dobrom svirkom na 1. Istra Rock Festivalu, oduševljavaju iz vikenda u vikend sve brojniju mlađu publiku koja za mjesto izlaska odabire upravo Lamparnu.
Osim glazbene dimenzije, koncert je imao i jasnu poruku usmjerenu javnoj percepciji hrvatsko-slovenskih odnosa, koji, za razliku od službene politike, na umjetničkoj razini funkcioniraju odlično.

Glazbeni program nastavlja se i nadolazeće subote, nastupom Diyale, MC pjevačice iz Varaždina palestinskog porijekla te izložbom »Fraktali« labinske umjetnice Sanje Švrljuga.

S. Z.

contra dekorum invert koncert građanska inicijativa Novi Labin KuC Lamparna