Traganje za nestalim ribarom Adamom Vlačićem prekinuto

Traganje za nestalim ribarom Adamom Vlačićem prekinuto

18.2.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Potraga za nestalim 40-godišnjim ribarem iz Labina i dalje traje, izvijestilo je danas poslijepodne Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Navode kako je jutros oko osam sati pulska Lučka kapetanija zaprimila dojavu da je Lučka ispostava Rabac krenula u potragu za muškarcem kod punte Škvaranska. Na tu je lokaciju poslan još jedan bod iz Rapca koji je također tragao za nestalim muškarcem i bijelom brodicom koja se najvjerojatnije prevrnula.

Jutros u 10 sati pronađena je drvena podnica između rta Pernat i Zaglav na dvije nautičke milje od otoka Cresa za koju se pretpostavlja da je dio nestale brodice. Potom je u potragu uključen zrakoplov Ministarstva obrane, brodica riječke Lučke kapetanije, te više privatnih brodica.

U priopćenju se navodi da su u 11,20 sati ispred rta Pernat pronađene kašete za ribe te da pretragom istarske obale nije uočeno ništa drugo.


Traganje za nestalim 40-godišnjim ribarom iz Labina u moru između Cresa i Istre prekinuto je večeras zbog mraka, doznaje se iz riječke Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru.

Traganje se nastavlja sutra ujutro.

Lučka ispostava Rabac krenula u potragu za muškarcem kod punte Škvaranska. Na tu je lokaciju poslan još jedan bod iz Rapca koji je također tragao za nestalim muškarcem i bijelom brodicom koja se najvjerojatnije prevrnula.

 

ribar ribarenje tragedija nestanak potraga rabac škvaranska pernat