Toni Juričić dobitnik nagrade Roberto i Daniela Giannini

Toni Juričić dobitnik nagrade Roberto i Daniela Giannini

31.7.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina Toni Juričić jednoglasno je, na prijedlog  Povjerenstva Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini  prihvaćen kao dobitnik iste.

Nagrada Roberto i Daniela Giannini dodjeljuje se u svrhu poticanja znanstvenoistraživačkog rada i promicanja studentskog stvaralaštva, a Toni Juričić nagradu dobiva za rad „The Last Serb on a Parade:Co-Producing Political Satires in Post-Yugoslav Sphere“. Kako je navedeno u prijavi, rad je prihvaćen i od strane uredništva časopisa Studies in Eastern European Cinema.

Komisija u sastavu doc.dr.sc.Donatella Verbanac, doc.dr.sc.Tea Golja, prof.dr.sc. Alfredo Višković i Moreno Giannini pregledali su dvije pristigle prijave na ovogodišnji natječaj te su na temelju bodovanja ocijenili da kandidat Toni Juričić ima veći broj bodova.

„Grad Labin svojim aktivnostima usmjerenima na djecu i mlade pokazuje da je upravo to ulaganje, najbolje ulaganje, a ove godine to nam je dokazao i Toni Juričić. Ovaj mladi stručnjak jedan je od mnogih Labinjana koji svoju stručnost i kvalitetu dokazuju djelima. Nagrada koja se dodjeljuje u čast našim, nažalost prerano preminulim sugrađanima, Robertu i Danieli Giannini, neka bude još jedan poticaj i inspiracija ovom izuzetnom Labinjanu na njegovom putu stvaralaštva, ali i ostalim mladim ljudima u ostvarenju njihovih životnih ciljeva i snova. Čestitam Toniju na zasluženoj nagradi!“ – zaključila je zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada.

Toni Juričić rođen je 19. rujna 1990. i trenutno pohađa doktorski studij u sklopu University of Durham kao stipendist Wolfson Postgraduate Scholarship in the Humanities. Na sjeveru Engleske vrši anatomiju groteske u post-Jugoslavenskoj kinematografiji. Diplomski studij Komparativne književnosti završio je na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu dok je preddiplomski studij završio u Rijeci, na Odsjeku za Kulturalne studije pri Filozofskom Fakultetu. Piše, režira, objavljivao je u književnim časopisima Fantom Slobode, UBIQ, Zarez i u zbirkama spekulativne fikcije Transreali, Sfumato i Futur Crni. S pričom Con Calma ulazi u uži izbor književne nagrade Kritična Masa, a svoje je radove predstavljao na književnim tribinama Učitavanje i Rani radovi. S akademskog područja, svoje je radove objavio u časopisima JAT, Hrvatski filmski ljetopis i Studies in Eastern European Cinema. Režirao je kratkometražne filmove (Momentum Mortem, Preludij Sumanutosti, Rosinette) i spotove za glazbene skupine NLV, Barbari, BluVinil, Nellcote i dr. Od 2013. do 2019. djelovao je kao predsjednik udruge Notturno za produkciju i promicanje audio- vizualne djelatnosti. Pokretač je i producent projekata [noir.am sessions] i [noir.am storytellers] čiji je cilj promoviranje nezavisne glazbene i književne scene. Režirao je monodramu Sveta Absinthia i dobitnik je nagrade "Slavko Kolar" Hrvatskog Sabora Kulture za prozno stvaralaštvo mladih autora.

Nagrada se dodjeljuje na Svečanoj sjednici Grada Labina, a sastoji se od novčane nagrade u visini 15 tisuća kuna i priznanja – djela Renata Percana.
toni juričić nagrada roberto i daniela gaiannini nagrada