To leto mića Petrova, a kletu prova

To leto mića Petrova, a kletu prova

1.7.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Stoljetna tradicija slavljenja Petrova zaustavljena je prošle godine uslijed  epidemioloških mjera uzrokovanih Korona virusom. Bilo nam je žao prekinuti  tradiciju sajmenog dana, a posljednjih tridesetak godina i prve ljetne fešte u Starom gradu, ali,… to je bilo nužno  i odgovorno.

Godinu dana kasnije i  dalje smo oprezni, svjesni da se moramo pridržavati svih propisanih mjera, ali  Petrove će ipak biti, i to u subotu, 3. srpnja.

 

Bez zvučnih glazbenih imena i zvijezda hrvatske estrade, ali zato sa isto tako izvrsnim lokalnim glazbenicima koji jedva čekaju svoje nastupe a naši sugrađani da nakon pauze od godinu dana prošeću do čarobnog Starog grada i tamo sretnu svoje prijatelje na čašici razgovora,..

Ovogodišnja Petrova je „mola“ Petrova- velikog srca, ili Petrova u srcu Starog grada, pa će se tako sav program zbivati od gornjeg dijela Titovog trga i same jezgre Starog grada. Kao i svih ranijih godina prvi će nam oko 20,00 sati zasvirati Gradski orkestar a potom će zasos  sopci RKUD „Rudar“ iz Raše dok će članice KUD-a „Đulistan“ u šetnji gradom pokazati raskošne boje svojih nošnji.  

Posebno smo mislili na naše najmlađe sugrađane. Oni će kod Špine moći pogledati predstavu „ Vitez željeznog srca“ Teatra Naranča iz Pule  i to u dva termina. Prvi u 20,30 a drugi u 21,30 i to zato što će kod Špine biti maksimalno 100 gledatelja. U vrijeme trajanja predstava, dječicu koja ne uđu na Špinu  zabavljati će  na radionicama  Udruga Birikina  na dvije lokacije, na Starom trgu i u Ulici Giuseppina Martinuzzi.

U kasnijim satima, na Špini će se održati i prvi koncert ovogodišnjeg Labin Jazz Festivala na kojem će laganu suvremenu jazz muziku izvoditi Duo Alba&Leo.

Da  Petrova ne bi bila bez muzike,  bez spontane i opuštene  atmosfere, biti će zaduženi  raško - pulski trio Mistral, donoseći ugodne tonove kontrabasa, violine i harmonike. Za dodatni glazbeni ugođaj do 24 sata ispod kostanji na Titovom trgu brinuti će labinski duet Olja i Aleksej,  ili Duo ExNew.

Da je Petrova sa srcem dokazati ćemo i kupnjom humanitarne lutrije, u organizaciji Udruge žena Sveta Nedjelja „Mendula“ koje će tog dana zajedno sa svim posjetiteljima, a uz potporu TZ Grada Labina i LAG-a Istočna Istra nastaviti humanitarnu akciju“Djeci s ljubavlju 2“.

Napominjemo, kako je konzumacija pića dozvoljena isključivo na terasama ugostiteljskih objekata i to na za to predviđenim mjestima, a sukladno epidemiološkim mjerama.

„Ovogodišnja Petrova iako drukčija od ranijih, bar donekle vraća nam optimizam da ćemo u što skorije vrijeme ponovno imati natrag svoj nekadašnji život. Vjerujem da će Labinjanke i Labinjani u subotu još jednom pokazati kako su odgovorni, te doći, podružiti  se a istovremeno  misliti na sebe i druge“, izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

Organizator miće Petrove je Grad Labin, a  potporu pruža Turistička zajednica Grada Labina.

mića petrova petrova pučka fešta tz grada labina