The Orange Strips na RockOff festivalu

The Orange Strips na RockOff festivalu

19.9.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Glazba

Pjesme s RockOff festivala od ovog su tjedna zaplovile radijskim eterom - 18 izvođača predstavit će se na najslušanijim domaćim radijskim postajama s potpuno novim skladbama snimljenim ekskluzivno za RockOff.

Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim i artistički zanimljivim bendovima, koje je odabrao stručni žiri predvođen Hrvojem Horvatom. Uz Horvata, žiri su činila neka od najistaknutijih imena hrvatske glazbene industrije poput Josipe Lisac, Damira Martinovića Mrle te producentsko-skladateljskog dvojca iz Svadbasa, Jure Ferine i Pavla Miholjevića, a njihov izbor garantira kvalitetu i adrenalinsku injekciju domaćem radijskom eteru. "Naš je cilj bio pokazati kako se u garažama i podrumima krije itekako živa i vibrantna scena koja definitivno zaslužuje izaći i predstaviti se široj javnosti", ističu u direkciji RockOff-a.

Uz intenzivan airplay, svih 18 izvođača predstavit će se mini koncertima u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Ciklus započinje već 3. listopada, a otvaraju ga Silente, Radio Luksemburg i Mjuzikl. Četvrtak, 9. listopada rezerviran je za Kinoklub, Nosače zvuka i M.O.R.T, dok će tjedan dana kasnije, 16. listopada, nastupiti Sane, And The Kid i The Orange Strips. Grupe Libar, Morso i Big Strip Gorila zasvirat će 23.10., a 30.10. predstavit će se Krešo i kisele kiše, Gatuzo i Markiz. Posljednji termin u Malom pogonu, 6. studenog, rezerviran je za "večer ženskog pisma" kada će nastupiti Sara Renar, Queen Of Sabe i F5. Finale RockOff festivala održat će 8. studenog u Velikom pogonu Tvornice kulture uz snimanje Hrvatske radiotelevizije.

Festival od samog početka podržava i Hrvatska glazbena unija, a časopis Rolling Stone, ujedno i medijski partner, na završnoj će večeri odabrati svog favorita i dodijeliti mu posebnu nagradu. Medijsku podršku osigurali su još i Hrvatska radiotelevizija, CMC, Večernji list te portal Muzika.hr, koji su prepoznali važnost i vrijednost ovog projekta. "Entuzijazam oko cijele priče prisutan je ne samo kod bendova, već i u cijelom produkcijskom timu festivala. To će se vidjeti već s prvim taktovima svirke u Malom pogonu! ", pozivaju iz RockOff-a.

rockoff festival the orange strips festival koncert glazba