Teško ozlijeđen motociklist kod Labina

Teško ozlijeđen motociklist kod Labina

8.7.2024. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U petak oko 9 sati na području Labina dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen motociklist.

Nesreća se dogodila kada je 36-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Labina. Dolaskom do skretanja za naselje Krapan vozač je započeo skretati u lijevo, pri čemu je oduzeo prednost prolaska i sudario se s motociklom, pulske registracijske oznake, kojim je iz smjera Raše upravljao 25-godišnjak. Od siline udarca motociklist je pao na kolnik.

U nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen te mu je pomoć pružena u pulskoj bolnici. Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv vozača motocikla pokreće se prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer je upravljao neregistriranim motociklom i za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.
 
Pozivamo vozače da pojačaju oprez u prometu posebice tijekom predstojećih ljetnih gužvi, a vozače mopeda i motocikala na opreznu i sigurnu vožnju, jer ceste nisu piste, a kako bi bili što sigurniji u prometu.

motociklist prometna nesreća policija raša teška tjelesna ozljeda