Teška prometna nesreća na raskrižju Labin - Raša, nesavjestan vozač usporio interventno vozilo

Teška prometna nesreća na raskrižju Labin - Raša, nesavjestan vozač usporio interventno vozilo

25.11.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Danas se u Labinu na raskrižju Raša-Labin-Kapelica desila teška prometna nesreća iz još neutvrđenih razloga. Neslužbeno doznajemo da su dvije osobe ozlijeđene te prevezene u pulsku Opću bolnicu.

Iako je informacija neslužbena, policajci koji su se nalazi na mjestu prometne nesreće, uzimajući u obzir položaj vozila te oštećenja na prednjoj haubi oba vozila, izdvajaju da je do prometne nesreće najvjerojatnije došlo zbog oduzimanja prednosti drugom vozilu, ali i neprilagođene brzine vožnje.

 

Na oba vozila učinjena je veća materijalna šteta. Jednako tako neslužbeni je podatak da su sudionici sa Labinštine. Na mjestu nesreće labinska policija regulirala je promet, no do zatvaranja navedene dionice ceste nije došlo.

Apsurdna je činjenica da je usprkos regulaciji prometa te upaljenoj sireni Hitne pomoći koja se kretala u smjeru Pule, jedan vozač odlučio pretjecati čitavu kolonu vozila te time prepriječio put interventnom vozilu.

 

Policija na terenu poduzela je odgovarajuće mjere.

 

Supružnici, 76-godišnjakinja i 74-godišnjak su zbog zadobivenih ozljeda zadržani u pulskoj Općoj bolnici. Treći sudionik, 71-godišnjak iz Labina, koji je ostao prikliješten u autu te su ga vatrogasci morali izvlačiti, zadržan je u Lovranu. Uzrok nesreća je oduzimanje prednosti prolaska od neutvrđenog vozača. S vozačima nije obavljen razgovor zbog težine ozljeda. Razgovor je obavljen sa svjedocima da se utvrdi tko je upravljao kojim automobilom i tko je skrivio nesreću, odnosno oduzeo prednost.

 

Glas Istre, 29.11.2009.

Policija je utvrdila  da je 71-godišnjak iz Zagreba za volanom "ford fieste" oduzeo prednost prolaska automobilu "renault cliu" u srijedu u 10.40 sati kod Labina. Protiv Zagrepčanina slijedi podnošenje kaznene prijave.

Nesreća se dogodila kada je 71-godišnjak dolaskom na raskršće Pulske ulice s državnom cestom Pula - Rijeka zanemario znak "stop" te oduzeo prednost "cliu" kojim je upravljao 74-godišnjak. "Clio" je pritom udario u prednju stranu "fieste", a u nesreći su teške ozljede zadobili vozač "clia" i njegova 76-godišnja supruga te vozač "fieste", a svi su odmah prebačeni na liječenje. M. S.

 

 

prometna nesreća raskrižje kapelica hitna pomoć tjelesna ozljeda