TEŠKA NESREĆA NA RADU U PIĆNU U ROCKWOOLU: Radnik ostao bez ruke

TEŠKA NESREĆA NA RADU U PIĆNU U ROCKWOOLU: Radnik ostao bez ruke

27.2.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Jučer ujutro oko 7 sati u krugu tvornice kamene vune Rockwool Adriatic u Pićnu dogodila se teška ozljeda na radu. Jedan radnik   vanjskog izvođača radova teško je ozlijedio ruku strojem te vanjske tvrtke. Radnik je hitno prebačen u bolnicu u Rijeku gdje mu je ruka morala biti amputirana. Nakon zahvata zaprimljen je na Zavod za traumatologiju i trenutno je izvan životne opasnosti.

O svemu su obaviješteni policija i ostala nadležna tijela koja ispituju sve okolnosti nesretnog događaja. Tvrtka poduzima sve potrebne mjere u skladu sa zakonskom i internom procedurom u ovakvom slučaju.

U Policijskoj upravi istarskoj su nam rekli da je teško ozlijeđeni državljanin Kosova, ima 50 godina i radnik je tvrtke Rakos iz Labina. Nesreća se dogodila kada je obavljao poslove utovara građevinskog materijala na građevinsko sito.

U tom je trenutku došlo do zastoja bočne pokretne trake koja odvaja veće komade te je djelatnik pokušao otkloniti kvar bez da je zaustavio pokretnu traku, pri čemu su mu traka i valjak povukli ruku.

Autor: Branko BIOČIĆ

rockwool teška ozljeda nesreća na radu teška tjelesna ozljeda nesreća pićan