Televizijska vrtlarica popunila dvoranu Gradske knjižnice Labin

Televizijska vrtlarica popunila dvoranu Gradske knjižnice Labin

29.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U petak 26. travnja 2019. godine u organizaciji LAG-a „Istočna Istra“, u sklopu 11. Sajma cvijeća u Labinu, održana je radionica „Priprema vrta u proljeće“ koju je vodila poznata televizijska vrtlarica, dipl. ing. agr. Kornelija Benyovsky Šoštarić, promotorica organskog vrtlarstva s dugogodišnjim iskustvom. Unatoč lošem vremenu i kiši koja je padala, to nije omelo 120 sudionika da budu nazočni na radionici, dolazili su iz svih krajeva Istarske županije, a bilo ih je i iz Primorsko-goranske županije.

Prije same prezentacije Kornelija Benyovsky Šoštarić iznijela je jednu opasku kako je prolazeći kroz Istru i područje Labinštine opazila kako u ovom kraju nedostaju povrtnjaci i voćnjaci, što nije samo problem Istre, već i općenito u Hrvatskoj, te da se nada kako će ih s vremenom kod nas biti sve više.

Prezentacija je trajala oko sat vremena, a edukatorica je svojom jednostavnošću s lakoćom prenijela svoja vlastita iskustva i primjer dobre prakse poznatog vrtlara Charlesa Dowding čiji su proizvodi etiketirani s oznakom „no dig“ - bez kopanja (bez motike) s izvrsnim prinosima i rezultatima čije poljoprivredno gospodarstvo izgleda kao u bajci. Svojim primjerom i primjerom dobre prakse dokazala je svim sudionicima kako za dobre rezultate nisu potrebna velika i skupa ulaganja, jer sve kreće od dobre pripreme tla, vodeći računa o okolišu i zdravlju biljaka koje uzgajamo i konzumiramo.

Tijekom i nakon prezentacije sudionici su postavljali pitanja i dobivali stručne savjete i odgovore. Po završetku prezentacije osjetilo se veliko oduševljenje svih prisutnih da su motivirani i zadovoljni novostečenim saznanjima i iskustvima, tako da su veliki broj sudionika poželjeli odmah po završetku radionice otići u svoj vrt raditi.


Kornelija Benyovsky Šoštarić lag istočna istra vrtlarica vrtlarenje radionica
Galerija fotografija (5)