T-com od 1. travnja naplaćuje 5 kn po računu

T-com od 1. travnja naplaćuje 5 kn po računu

28.3.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Pretplatnici Hrvatskog telekoma, njih 2,4 milijuna u mobilnoj i 1,2 milijuna u nepokretnoj mreži, od 1. travnja morat će za zadovoljstvo plaćanja mjesečnih računa u HT-ovim poslovnicama iskeširati pet kuna jer ovaj telekomunikacijski div u većinskom njemačkom vlasništvu ukida uslugu platomata.

To ipak nije prvoaprilska šala jer obavijesti o ukidanju platomata od prvog aprila već nekoliko dana stoje u poslovnicama T-coma. Hrvatski telekom tako ukida platomate samo nešto više od godinu dana nakon što su njihovi pretplatnici izgubili mogućnost plaćanja računa na blagajnama u T-centrima bez naknade.

Plaćanje računa bez naknade od 1. travnja bit će moguće samo trajnim nalogom. Ostaje još mogućnost korištenja net bankinga za plaćanje računa uz višestruko nižu naknadu, ali to neće previše pomoći većini umirovljenika nevičnoj korištenju računala, a upravo je ta populacija najviše i koristila HT-ove platomate.

Što je Hrvatski telekom navelo na tu odluku, ostaje zasad samo u sferi nagađanja jer se iz njihove službe korporativnih komunikacija nisu oglasili na naš upit.

Naknada od pet kuna po mjesečnom računu svakog od 3,6 milijuna korisnika mobilne i nepokretne mreže svakako će pomoći jačanju financijskih rezultata ovog telekomunikacijskog diva, koji je prošlu godinu završio s 3,78 milijardi kuna dobiti.

Profitna marža od 46,9 posto uobičajena u svijetu kod trgovaca oružjem, a u Hrvatskoj kod telekomunikacijskih operatora ipak nije bila dovoljno dobar poslovno uvjetovani razlog da prošlog petka 370 radnika Hrvatskog telekoma ne dobije otkaz.

Tih 370 radnika otkazom je u petak dalo svoj doprinos jačanju poslovnih rezultata Hrvatskog telekoma, a od 1. travnja morat će ga dati i sami korisnici plaćanjem nameta od pet kuna u T-centrima. (A. PETRAK/Novi list)

 

t com racuni operateri