Talijanski investitor uplatio 100.000 eura za Cimos

Talijanski investitor uplatio 100.000 eura za Cimos

3.5.2017. // iPress // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Talijanski fond Palladio Finanziaria doznačio je 100.000 eura slovenskoj "lošoj banci" DUTB, što je prvi korak u zaključivanju kupoprodajnog ugovora po kojemu će za taj simbolični iznos preuzeti 92 posto državnog udjela u koparskom Cimosu i njegove financijske obveze prema bankama, pišu u srijedu slovenski mediji.

Skupština dioničara Cimosa na kojoj će se potvrditi kupoprodajni ugovor i dogovor s bankama vjerovnicama o uvjetima za restrukturiranje 110 milijuna eura Cimosova duga bit će održana sredinom svibnja, a do kraja mjeseca posao će biti zaključen, piše ljubljanski list Dnevnik.

Dogovor je da talijanski investitor odmah nakon preuzimanja Cimosa tvrtku dokapitalizira s 20 milijuna eura, a onda sa još 50 milijuna u iduće tri godine, navodi Dnevnik neslužbene detalje iz sporazuma s investitorom.

Dio dogovora je i sporazum sa sindikatima da će zaposleni u slučaju otpuštanja uslijed restrukturiranja dobiti otpremnine u 15 posto većem iznosu od onih zajamčenih zakonom, te da će se na ime duga Cimosa nekadašnjoj Riječkoj banci Hrvatskoj agenciji za sanaciju banaka i zaštitu depozita (DAB) isplatiti naknada od 7 milijuna eura.

U zamjenu, DAB će odustati od lani pokrenute tužbe za naplatu potraživanja koje je preuzeo od Riječke banke, navode slovenski mediji. (H/iPress)

cimos rad radna mjesta radni odnos investicija proizvodnja gospodarstvo