Talijan Federico Zurlo prvi na cilju u Labinu

Talijan Federico Zurlo prvi na cilju u Labinu

21.4.2012. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon drugog mjesta u uvodnoj etapi, Talijan Federico Zurlo bio je najbolji u drugoj etapi 52. Međunarodne juniorske biciklističke utrke „52. Kroz Istru“ – memorijal Edi Rajković. Zurlo je dionicu od 90 kilometara sa startom u Umagu i ciljem u Labinu svladao za 2 sata 26 minuta i 56 sekundi. Drugo mjesto pripalo je Švicarcu Tomu Bohliju, treće Norvežaninu Markusu Hoelgaardu.

I u današnjoj je dionici bilo nekoliko padova, a najteže su prošli Čeh Vogel i Britanac Wood koji su završili u bolnici i s lakšim ozljedama. Na polovici etape izdvojila se skupina od sedmorice vozača među kojima su bila dva Talijana, isto toliko Rusa te po jedan Francuz, Danac i Švicarac. Petnaestak kilometara prije cilja na čelu su ostali samo Rus Arslanov, Talijan Zurlo i Švicarac Bohli. Dok je Rusa velika skupina uspjela uhvatiti, Zurlo i Bohli su uspjeli sačuvati dovoljno snage da bi kao prvi i drugi prošli ciljem.

Talijan je usto odjenuo i žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku, a vlasnik je i crvene majice najboljeg po bodovima. Inače, na cilju u starom Labinu, dočekala ga je cijela obitelj i zajedno s njim proslavila pobjedu u etpi koja je u prošlosti dosta često određivala i ukupnog pobjednika. Francuz Lorenzo Manzin je najbolji na prolaznim ciljevima, Švicarac Bohli je najbolji u poretku brskih ciljeva dok je Danac Mads Pedersen najbolji mladi vozač. Josip Rumac, najveći kandidat iz hrvatske reprezentacije za visok plasman i 14. Nakon prve etape odustao je tijekom etape zbog viroze.

U nedjelju se vozi treća etapa, start je u Vrsaru u 12 sati, cilj na pulskim Giardinima oko 12.45. Utrka, koju organizira Biciklistički klub Loborika Favorit team, boduje se za Kup nacija. (barkun)

biciklizam etapa kroz istru