Svjedoci nisu prepoznali Kličića

Svjedoci nisu prepoznali Kličića

12.3.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Muhamed Kličić prijavljen je zbog uznemiravanja javnosti traženjem pasa i mačaka od kojih bi se u BiH izrađivali čevapi.

LABIN -

Muhameda Kličića, prijavljenog da je putem mobitela tražio pse i mačke koje bi putem svoje firme izvozio u BiH za izradu čevapa, čime je uznemirio javnost, na jučerašnjem ročištu na Prekršajnom sudu u Labinu nitko od svjedoka nije prepoznao.
Renato Peteh, direktor pulske Veterinarske stanice izjavio je da je kod njega u ured prošlog proljeća došao jedan gospodin, a nije siguran da je to Kličić, koji se interesirao za preuzimanje i izvoz životinja u Bosnu i Hercegovinu. Objasnio mu je što sve treba poduzeti da bi do toga došlo, nakon čega je ta osoba otišla. Poslije je od higijeničara u veterinarskoj stanici čuo da se jedna osoba kod njih raspitivala za preuzimanje leševa životinja, oguljene kože i bez glave.
Osim njega svjedočili su viši veterinarski inspektor dr. Radoslav Putnik iz Pule, predsjednik riječke Udruge »Miao« Sava Jokić i Dolores Stanger iz Udruge »Lunja i maza« iz Lovrana. Ni jedan od njih nije mogao potvrditi da je muškarac koji se raspitivao za životinje zapravo Muhamed Kličić.
Radoslav Putnik izjavio je da je u Ured Županijske veterinarske inspekcije u Pulu došao mlađi čovjek s motorističkom kacigom u ruci koji se zanimao za gradnju objekta za smještaj pasa te da bi uvozio i čuvao pse. Nakon što je mu je odgovoreno da to ne može učiniti, uzrujan se napustio ured.
- Nekoliko dana nakon toga javilo nam se nekoliko zgroženih građani s područja Vodnjana rekavši nam da netko želi kupiti pse za preradu ćevapa, izjavio je Putnik.


Sava Jokić kazala je da je u siječnju prošle godine primila više poziva građana koji su upozoravali da netko traži životinje za izvoz u Bosnu kao meso za ćevape. Kada je slično upozorenje primila od bliske osobe, alarmirala je policiju te odjel za delikte sa životinjama. Slično iskustvo doživjela je i Dolores Stanger. Njoj se javio stanoviti Ragib koji je rekao da želi udomiti životinje da bi njihovo meso izvozio u Bosnu za preradu ćevapa, a da bi kožu upotrijebio za nešto drugo. Zakazao je i posjet, ali nije došao. Stanger je kazala da je muškarac imao bosanski naglasak, ali nije rekao odakle je.


Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kličića zbog prekršaja iz članka 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Državno odvjetništvo navodi da je djelo počinjeno tako što je Kličić navodno tijekom siječnja 2007. godine s mobilnog telefona nazivao udruge za zaštitu životinja u Puli, Rijeci i Lovranu i pitao imaju li imaju pse i mačke za udomljavanje, jer bi ih on preko svoje tvrtke izvozio u Bosnu za izradu ćevapa, što je uznemirilo javnost. Slijedeća rasprava zakazana je za početak travnja.

 

Kličić suđenje marverzacije svjedoci prekršajkni sud Muhamed Kličić