Svi oporbeni vijećnici raškog vijeća napustili sjednicu

Svi oporbeni vijećnici raškog vijeća napustili sjednicu

12.10.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Danas, prije samog početka 12. sjednice Općinskog vijeća Raše koja je trebala započeti u 18 sati, šest oporbenih vijećnika HDZ-a, SDP-a i HSU-a napustilo je prostorije Vijeća i otišlo sa sjednice izrazivši time svoje nezadovoljstvo zbog, kako su rekli, nepridržavanja Poslovnika i nepoštivanja samih vijećnika.

Naime, razlog njihovog odlaska je to što nisu dobili odgovore na svoja vijećnička pitanja s prošle sjednice Općinskog vijeća održane 15. rujna, no, kako su rekli, to nije prvi put da se ne odgovara na njihova vijećnička pitanja te dodali kako je i sam predsjednik Vijeća Željko Zahtila na prošloj sjednici zamolio općinsku načelnicu Gloriju Paliska da do iduće, odnosno ove sjednice vijećnicima dostavi odgovore na postavljena vijećnička pitanja. No, načelnica se i na taj zahtjev oglušila.

Sjednica je danas ipak nastavljena s preostalim vijećnicima IDS-a koji čine većinu u ovom sazivu Općinskog vijeća Raše.

Na upit načelnici Paliska kako komentira ovaj istup oporbenih vijećnika odgovorila je da svaki vijećnik ima pravo birati način na koji će iznijeti svoj stav, dok je na pitanje zašto, unatoč zahtjevu predsjednika Općinskog vijeća, ipak nije pripremila odgovore vijećnicima, kratko je komentirala kako ona radi po Poslovniku.


Branko  Biočić

politika ids politiknastvo općinsko vijeće oporba protest