Stampar M - Stampar

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Labina obilježen Dan Grada Labina

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Labina obilježen Dan Grada Labina

17.8.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Dana Grada Labina, koji se prema Gradskom statutu slavi 17. kolovoza u čast donošenja gradskog Statuta iz 1341. godine danas je u Malom kazalištu održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Labina. Na sjednici su uručene najviše nagrade Grada. Po prvi puta od ustanovljenja dodijeljene su godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini u počast tragično preminulim supružnicima doc.dr.sc. Robertu Giannini i pok. mr.sc. Danieli Pulić-Giannini sa ciljem poticanja znanstvenoistraživačkog rada i promicanja studentskog stvaralaštva. Ta visoka priznanja primile su mr.sc.Lara Batičić, za znanstveni rad „Klinička značajnost određivanja aktivnosti serumske dipeptidil-peptidaze IV i oboljelih od upalnih bolesti crijeva“ te Lara Juričić za znanstveni rad „Solarni izvor napajanja za bežični osjetilni čvor“.

 

Titula počasnog građanina Grada Labina uručena je dr. Fulviu Rustico, generalnom konzulu Republike Italije u Rijeci i to za doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta, jezika i kulture talijanske nacionalne manjine u Gradu Labinu i za promidžbu Grada Labina. Nagrada za životno djelo dodijeljena je prof. Tulliu Vorano za cjelokupni doprinos u razvoju kulture i humanističkih djelatnosti Grada Labina. Nada Lončarević primila je godišnju nagradu Grada Labina za stvaralački rad i posebna dostignuća kroz humanitarni rad u Udruzi Sv. Vinka Paulskog, dok je  priznanje Grada Labina za najviše uspjehe u radu i osobite zasluge u promociji labinskog sporta uručena Antonu Gregoriću te Anđelu Verbanac gradsko priznanje za izuzetan doprinos ukupnom razvoju i razvoju pojedinih djelatnosti, posebice industrije i turizma, te infrastrukture bivše Općine Labin. Nives Matić dobitnica je zahvale Grada Labina za dugogodišnji rad i unapređenje pedagoške prakse i komunikacije te njegovanju kulturne baštine. 

 

U svom prigodnom obraćanju gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika naglasio je kako je proteklo razdoblje obilježilo Labin kroz izgradnju suvremene i pouzdane komunalne infrastrukture na korist svakodnevnog života svih naših generacija, sveobuhvatne socijalne politike čime se jamči sigurnost života svih naših sugrađana područje kulturnih događanja, sportskih i rekreativnih sadržaja, uređenja javnih površina zbog čega se Labin s pravom može nazvati lijepim i kulturnim gradom te područje ulaganja u razvoj konkurentnog gospodarstva i dostupnost radnih mjesta kojem doprinosi snažna povezanost gradske Uprave i lokalnog gospodarstva. Gradonačelnik Tulio Demetlika dao je svojevrsni rezime realiziranih projekata u posljednjih godinu dana, kao i one koji su u tijeku pripreme. Naglasio je da se brojne investicije koje služe građanima Labina ne bi mogle ostvariti da nije bilo partnerstva i izuzetno dobre suradnje između lokalne, županijske i državne uprave, gradskih i županijskih javnih poduzeća i drugih sudionika. Uprava Grada Labina, dodao je gradonačelnik Demetlika, nastoji voditi aktivnu investicijsku i antirecesijsku politiku usmjerenu ka razvoju konkurentnosti, znanja i novih tehnologija, ne zapostavljajući istovremeno graditi socijalno osjetljivi Grad. Svoje obraćanje tradicionalno je završio riječima labinskog velikana Matije Vlačića Ilirika PATRIA MEA DULCISSIMA.

 

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina prisustvovao je zamjenik župana Istarske županije Vedran Grubišić, saborski zastupnik Boris Miletić, veliki broj načelnika i gradonačelnika istarskih  općina i gradova, predstavnici javnog i kulturnog života Grada Labina. U kulturnom dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački zbor „Giuseppina Martinuzzi“  iz Labina, pjesnikinja Rina Miletić te mladi labinski glazbenici Valentino i Mateo Blasina. 

 

labin fešta pučka fešta svečana sjednica tullio vorano vedran grubišić demetlika boris miletić dani grada labina