Svečani koncert povodom Dana Umjetničke škole

Svečani koncert povodom Dana Umjetničke škole

10.12.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

Svečanim koncertom Umjetnička škola Matka Brajše Rašana proslavila je svoj Dan škole. Dan škole uvijek se povezuje uz rođendan skladatelja Matka Brajše Rašana i za sve učenike i djelatnike škole predstavlja poseban događaj, pripreman s puno radosti i uzbuđenja. Na koncertu su se predstavili učenici iz Matične škole u Labinu, kao i iz sva tri područna odjela: Potpićan, Buzet i Lovran.

Koncert je započeo izvedbom Pjevačkog zbora u zajedničkom nastupu učenika iz Labina i Lovrana, koji su uvježbale voditeljice Diana Macan i Leonarda Romić.
U svom uvodnom govoru, ravnateljica škole Melita Lasek Satterwhite istaknula je brojne nagrade i uspjehe škole kao rezultat predanog rada učitelja i učenika, kao i prepoznatljivost po velikom broju koncerata, susreta i festivala kojima je organizator. Za sve je to zaslužan izniman kolektiv vrhunskih glazbenih i plesnih umjetnika i pedagoga i brojna darovita djeca. Ravnateljica je zahvalila Gradu Labinu, Osnivaču škole, na čelu s gradonačelnikom Valterom Glavičićem na izvrsnoj suradnji, a također i gradovima i općinama gdje djeluju područni odjeli. Veliku zahvalu uputila je i roditeljima učenika koji su stalna podrška na svim aktivnostima i manifestacijama koje škola provodi.

Nakon ravnateljice publici se obratio labinski gradonačelnik Valter Glavičić koji se u nadahnutom govoru zahvalio ravnateljici, svim djelatnicima i učenicima škole na uspjesima koje postižu i energiji koja pokreće školu. Dotaknuo se i obnove zgrade škole, ali i istaknuo kako najveći kapital nisu zgrade već ljudi. Izrazio je zahvalnost na spremnosti škole i ravnateljice da vrhunskim nastupima na važnim događanjima predstavljaju Grad Labin i labinsku energiju u najboljem svjetlu. Svoj govor završio je emotivnim riječima: „Beskrajno sam zahvalan, čestitam Dan škole i samo nastavite tako!“

uš matko brajša rašan dan škole koncert