Svečana podjela svjedodžbi maturantima labinske srednje škole

Svečana podjela svjedodžbi maturantima labinske srednje škole

14.7.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svečanim uručivanjem završnih svjedodžbi maturantima  Srednje škole Mate Blažine iz Labina, sinoć je u prelijepom ambijentu Dolca Amfiteatra na Dubrovi  stavljena ‘točku na i’ njihovog srednjoškolskog puta. Svečanosti su osim samih maturanata kojih je ove godine više od 100 bili nazočni njihovi roditelji, razrednici, profesori, ravnatelj škole Đani Žufić i labinski gradonačelnik Valter Glavičić.


Upravo su ovu generaciju maturanata od samog upisa u srednju školu pratili neplanirani izazovi : dugotrajni štrajk, lock down, on line nastava sa kraćim prijelazima na nastavu u živo, da bi tek ove školske godine nastava bila održana u normalnim okolnostima. Kroz sav taj period  naši su se maturanti zajedno sa profesorima  privikavali na novitete on line nastave što je bila nepoznanica sve, ali na kraju  se zajednički trud isplatio, jer ste u ove 4 godine izrasli u kreativne, ambiciozne, svjesne, pametne, odgovorne i samokritične mlade ljude, rekao je tom prilikom ravnatelj Žufić koji se prisjetio i nemilih događaja zadnjeg dana nastave kada je prometna nesreća  poremetila mnoge planove.


Gradonačelnik Valter Glavičić nije krio ponos na ovu generacije koja je svoju zrelost, ljudskost i humanost iskazala u najtežem trenutku. Poželio im je puno uspjeha i sreće bilo da odlaze na tržište rada ili nastavljaju sa obrazovanjem na željenim fakultetima, te dodao: „Vaš vas Labin treba, zato kud god išli, gdje god se školovali, vratite se u Labin, jer ovaj grad je naše „doma“ te nastavio: „želja mi je posebno se zahvaliti svim profesoricama i profesorima na pozivu koji ste odabrali i vašem svakodnevnom davanju sebe odgoju i obrazovanju naše djece.“


Po prvi puta Srednja škola Mate Blažina proglasila je najbolje učenike, pa je tako učenik godine Andrea Batelić, učenik gimnazijalac David Vorano, učenik četverogodišnje strukovne škole Matija Sinožić, učenik trogodišnje strukovne škole Timi Mohorović, a najboljim maturantom generacije proglašen je Karlo Strel.

srednja škola mate blažina karlo strel podjela svjedodžbi svjedodžba maturanti andrea batelić timi mohorović matija sinožić david vorano