Sve spremno za 9. izdanje MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Sve spremno za 9. izdanje MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

20.11.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Dolaskom hladnijih dana  započinje i 9. izdanje MTB Zimske lige Istre i Kvarnera, koja svim neustrašivim biciklistima i biciklisticama daje mogućnost zimskih trening vožnji u prirodi, bez obzira na vremenske prilike i neprilike. Ove godine u kalendaru je čak devet utrka raspoređenih svaka dva tjedna koje će se održavati u  Istri, Rijeci i Sloveniji od kraja studenog do kraja ožujka i finala lige u Puli.

 

Liga je standardni dio zimskih priprema ne samo lokalnih vozača, nego i velikog broja slovenskih i talijanskih koji koriste jednostavnu i efikasnu formulu koju čine zabavne staze na različitim lokacijama sa dodatkom ugodnog društva tijekom jednosatne vožnje po sistemu XCO utrke. Zimska MTB liga Istre i Kvarnera počinje 29. studenog u Kastvu, a u organizaciji Biciklističkog kluba Campetto iz Rijeke.  

 

Nakon otvaranja na Kvarneru liga se vraća u Istru i to u idiličnu šumu Kornarija gdje će domaćin iz Brdsko biciklističkog kluba Grožnjan reaktivirati stazu nakon jednogodišnje pauze, a nakon šuma liga seli k još jednom novom organizatoru Biciklističkom klubu Novigrad koji će utrku pripremiti  uz samo more i tako pružiti novi ugođaj vožnje.  

 

Zimska liga će se još održati u Žminju, Poreču, Režancima, Dražicama, ali i u Sloveniji u Kočevju.  Deveto izdanje MTB Zimske lige Istre i Kvarnera imat će i „Mini zimsku ligu“, sa četiri kola za najmlađe bicikliste, a vozit će oni u Kornariji, Poreču, Kočevju i Puli.

 

mtb zimska liga zimska liga mtb biciklizam brdski biciklizam