Sutra započinju radovi „kraj Domusa“

Sutra započinju radovi „kraj Domusa“

23.11.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svega nekoliko mjeseci nakon što su sredstva od gotovo milijun kuna putem fondova EU osigurana za novo dječje igralište na Katurama, završeni su svi postupci nabava, izvršene su pripremne radnje na terenu, označene su pozicije novih sprava i započinje se s konkretnim radovima na terenu.

Ovo jedinstveno igralište bit će spoj maritimne i tradicijske baštine jer će svojim izgledom spajati ribarstveno područje našeg podneblja i bogatu rudarsku prošlost.

Da podsjetimo, sredstva u iznosu većem od 900 tisuća kuna, Gradu Labinu odobrena su u okviru Mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba.

Točnije, za projekt rekonstrukcije i opremanja ovog igrališta u najvećem labinskom naselju osigurano je ukupno 921.084,16 kuna što je 100%-tni iznos financiranja ove investicije iz EU fondova bez dodatnih opterećenja proračuna Grada Labina i svakog stanovnika.

Građevinske radove koji započinju kopanjem i izradom temelja za nove sprave tijeko sutrašnjeg dana izvodi obrt Rakos, a dobavu sprava tvrtka Redox. Realizacijom ovog projekta čiji se završetak planira krajem idućeg mjeseca popularno igralište „kraj Domusa“ zasigurno će postati centar igre brojne djece u najvećem labinskom naselju Kature.

eu fondovi kature dječje igralište flag obnova