Sutra se održava prva edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom

Sutra se održava prva edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom

25.4.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Sutra, u petak 26. travnja s početkom u 13 sati u likovnoj učionici Osnovne škole Ivo Lola Ribar na adresi Rudarska ulica 9 održat će se prva javna i edukacijska tribina na temu održivog gospodarenja otpadom.

Tribina se održava u sklopu provedbe projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“ koji će biti i službeno predstavljen te će s radom započeti i službena web stranica projekta.

Registracija sudionika započinje u 12:45, a nakon pozdravnog govora župana Valtera Flege te uvodnog govora gradonačelnika Valtera Glavičića slijedi predstavljanje projekta "Zelene navike za održivu Labinštinu" i službeno otvaranje web stranice. Tribinu i predstavljanje projekta vodit će Marijan Galović iz „Galović savjetovanja“ j.d.o.o tvorac idejnih rješenja dizajna i koncepta projekta o čemu smo nedavno pisali.

Da podsjetimo, projekt obuhvaća područje Grada Labina te općina Kršan, Pićan, Raša i Sveta Nedelja s ukupno 22.590 stanovnika prema popisu iz 2011. godine. Svrha projekta je izgradnja i povećanje svijesti građana Grada Labina i općina Labinštine o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.808,54 kune, od čega odobrena bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 496.237,25 kuna te Fonda MRRFEU-a za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018 52.542,77 kune. Više o samom projektu možete saznati na: http://www.labin.hr/zelene-navike-za-odrzivu-labinstinu

Za sve sudionike tribine osigurat će se i prikladni promotivni materijali.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju tribini te ujedno i posjete 11. Sajam cvijeća u Labinu koji se održava 26. i 27. travnja od 09 do 18 sati na Trgu labinskih rudara.

Dobrodošli!

 

DNEVNI RED:

12:45 Registracija sudionika

13:00 Pozdravni govor – župan Valter Flego

13:15 Uvodni govor – gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić

13:30 Predstavljanje projekta "Zelene navike za održivu Labinštinu" i službeno otvaranje web stranice projekta – Marijan Galović, Galović savjetovanje

13:45 Javna i edukacijska tribina na temu održivog gospodarenja otpadom – Marijan Galović, Galović savjetovanje

14:30 Pitanja i odgovori

zeleno zelene navike održivost projekt ekologija otpad marijan galović