Susret prvašića s dječjom spisateljicom Jelenom Pervan

 Susret prvašića s dječjom spisateljicom Jelenom Pervan

14.11.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Danas, 14.11.2019., u našem smo Dječjem odjelu ugostili spisateljicu za djecu Jelenu Pervan.


Četrdesetak prvašića labinskih osnovnih škola zainteresirano je pratilo dogodovštine brbljave Ive iz istoimene zbirke pripovjedaka. Upoznajući Ivu, koja želi biti "piskinja", saznali smo da su danas našu knjižnicu zapravo posjetili budući sportaši, specijalci, liječnici, učitelji, piloti i umjetnici.


Osobito oduševljenje učenika izazvale su zabavne avanture dviju bakterija, Mrljeka i Prljeka, koje na šaljiv i djeci pristupačan način govore o važnosti brige o osobnoj higijeni.


Jelena Pervan diplomirana je novinarka koja je svoj poziv pronašla u pisanju priča za djecu. Uz pisanje autorskih tekstova, bavi se i prevođenjem slikovnica i knjiga za djecu stranih autora. Osnivačica je Hrkalove školice pisanja za djecu mlađih razreda osnovne škole. Čest je gost u rehabilitacijskim centrima u kojima provodi programe senzoričkog pričanja priča. Od 2016. godine zaposlena je u udruzi Crveni nosovi klaunovidoktori te je za svoju slikovnicu "Doktor Crveni Nos" 2014. godine osvojila nagradu "Grigor Vitez".


Gradska knjižnica Labin

jelena pervan gradska knjižnica labin književni susret književnost prvašići