Susret petaša s književnikom Zlatkom Krilićem

 Susret petaša s književnikom Zlatkom Krilićem

2.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Današnji smo Međunarodni dan dječje knjige obilježili na najbolji mogući način, ugostivši književnika za djecu i mlade Zlatka Krilića.


Učenicima petih razreda labinskih škola Krilić je na neposredan i duhovit način predstavio svoj rad i mnogobrojna djela. Pritom je naglasio koje od njegovih romana nije baš preporučljivo čitati, a koje pak ni u kom slučaju ne smiju dotaknuti. Posebno je "opasna" zbirka priča Veliki zavodnik na prvom sudaru koja bi ih mogla iskvariti. No, učenici su s velikim interesom poslušali priču o prvom sudaru upravo iz te zbirke.


Postavili su oni gostujućem piscu i mnogobrojna zanimljiva pitanja na koja su dobivali još zanimljivije odgovore. Saznali su tako da Zlatko Krilić za sebe kaže da je prepisac, a ne pisac, jer prepisuje ono što u životu doživljava. Na pitanje kada je počeo pisati, duhovito im odgovara: "U sedmoj godini." Naime, tada su ga poslali u školu pa je bio primoran početi pisati.


Zlatko Krilić istaknuti je književnik i scenarist. Napisao je petnaestak knjiga koje pripadaju dječjoj književnosti. Osim toga, pisao je i za televiziju, radio, film i kazalište. Dobitnik je brojnih nagrada, a neka od njegovih poznatijih djela su priče „Prvi sudar“, „Početak plovidbe“, „Šaljive priče i priče bez šale“, „Veliki zavodnik“ te romani „Zagonetno pismo“, „Čudnovata istina“, „Zabranjena vrata“.


Gradska knjižnica Labin - fotografije
zlatko krilić književni susret gradska knjižnica labin