Susret Generacija w/ Dino Dvornik Tribute - Magnus, Pazin 18.11.2017.

Susret Generacija w/ Dino Dvornik Tribute - Magnus, Pazin 18.11.2017.

15.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Ove subote u diskoteci Magnus u Pazinu nastupa jedan od najboljih Tribute bendova s ovih prostora  - Dino Dvornik Tribute Band.

 

Grupu Tribute to Dino Dvornik čine najboljih hrvatski glazbenici koji su intenzivno sudjelovali na koncertima i studijskim projektima prerano preminulog pjevača. Vrhunski bubnjar Damir Šomen svirao je s Dinom u najslavnijim danima Songkillersa te s njima snimio i kultni album "Live in Munchen", zajedno s klavijaturistom Gojkom Tomljenovićem koji je inače dugogodišnji član pratećeg benda Josipe Lisac i grupe The Bastardz.

 

Na gitari je Zoran Jager, JEX-gitarist i osnivač kultne grupe Bastard Bas, a basist Alen Svetopetrić jedan je od naših najboljih basista i glavni član nekadašnje grupe Protokol. Iza druge klavijature krije se Jurica Leikauff desetogodišnji član posljednjeg Dininog benda 4Funk i član Prljavog Kazališta te Ivica Premelč saksofonist Prljavog Kazališta te glavni član Dino Dvornik Tribute benda. Vokal Nikola Marjanović iz nekadašnje grupe Sane koja se može pohvaliti odličnim obradama nekih Dininih pjesama ujedno je i bivši frontmen grupe Radio Luksemburg. Isto tako Nikola Marjanović može se unazad nekoliko godina pohvaliti i velikom suradnjom sa grupom Songkillers te sudjelovanjem finalnog regionalnog showa X factor.

 

Na koncertu će biti izvedeni svi najveći hitovi hrvatskog kralja funka, uključujući i one sa zadnjeg albuma. Što reći od Dini, jedan jedini-neponovljiv! Autentičan, svoj, za mnoge kralj funka ni dan danas nije prežaljen, a njegovi zarazni ritmovi odzvanjaju u srcima mnogih njegovih sljedbenika i prenose se s generacije na generaciju. „Ćaća funka“ kako ga zovu u rodnom Splitu u samom početku krenuo je u ozbiljnije glazbene vode. Kako ga nije zanimala klasična glazba, okrenuo se funku. Snimio je prvu funk ploču i sa pjesmom "Tebi pripadam" kao debitant osvojio nagradu stručnog žirija za najbolju skladbu. Zahvaljujući njegovoj energičnosti publika je s velikim zanimanjem prihvatila i niz novih hitova poput "Manijak", "Ti si mi u mislima", "Ja bih preživio", "Ljubav se zove imenom tvojim", "Zašto praviš slona od mene" te mnogih drugih od kojih su pjesma "Afrika", albumi ''''Enfant terrible", i "Vidi ove pisme" nagrađeni Porinima.

 

I dan danas Dino Dvornik u svim sferama glazbene scene spominje se kao jedan od najvećih umjetnika koji je uzor mnogim glazbenicima. Stoga, ne propustite live koncert Official Tribute to Dino Dvornik u jedinstvenom ambijentu discotheque Magnus i uživajte u najvećim hitovima glazbe funky čarobnjaka.

 

facebook event

Magnus Dino Dvornik Pazin Istra izlazak mladi disco susret generacija funky Dino Dvornik Tribute Porin pjesme bend svirka nastup Damir Šomen spot