"Supertalenti" s Pićanštine, Barbanštine pod povećalom

6.10.2010. // Necenzurirano.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon što je 31. ožujka 2010. godine na portalu www.necenzurirano.com objavljena vijest pod naslovom „Kriminalistička policija u Carini: Mladen Barišić pod istragom“, iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su kako je Kriminalistička policija, Odjel gospodarskog kriminaliteta, Policijske uprave istarske, na zahtjev Državnog odvjetništva, pokrenula istragu protiv Mladena Barišića, ravnatelja Carinske uprave i ostalih osumnjičenika, među kojima i protiv pročelnika Carinarnice u Puli Deana Ivandića, zbog političke i kadrovske korupcije u Carini, te zbog nezakonitih pritisaka na Nezavisni sindikat carinika Hrvatske, povjerenike i članove tog sindikata.
Do sada su, kako neslužbeno saznajemo iz MUP-a, obavjesni razgovori obavljeni sa Željkom Popovićem i Benjaminom Polakom, koji su kriminalističkoj policiji predali dokazne materijale po prijavama, koje je nadležnim institucijama proteklih godina podnosio Nezavisni sindikat carinika Hrvatske.

Istražitelji, kako doznajemo posebno istražuju prijavu sindikata vezano uz nezakonite pritiske ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića na Nezavisni sindikat carinika Hrvatske, odnosno pokušaje da onemogući i spriječi djelovanje tog sindikata unutar Carinske uprave Ministarstva financija, a sve kako bi ušutkao članove toga sindikata koji su javno govorili i iznosili dokaze o organiziranom kriminalu i korupciji u Carinskoj upravi.

Pod istragom su se tako našli brojni postupci ravnatelja Barišića, kao i njegovog štićenika pročelnika Carinarnice u Puli Deana Ivandića, posebno nezakoniti premještaji kojima su bili izloženi članovi sindikata koji su ukazivali na kriminal i korupciju u službi, te o tome izvješćivali nadležne institucije.

Čelne ljude Carinske uprave u istražnom postupku tereti se kako su kao oblik pritisaka na članove Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske provodili nezakonite premještaje, nelegalne smjene i premještaje zaposlenika carinske službe, ucjene, te montirane procese u obliku lažiranih stegovnih postupaka protiv onih carinika koji su sudjelovali u razotkrivanju korupcije i organiziranog kriminala u Carini, a sve kako bi prikrili stvarno stanje u Carinskoj upravi Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Prema tvrdnjama izvora u MUP-u, posebno se provjeravaju navodi sindikata vezani uz političku i kadrovsku korupciju u Carinskoj upravi.

„Ovih dana u PU Pula, Odjelu za gospodarski kriminalitet, na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva iz Buja, a po podnesenoj prijavi Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske, predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću, predsjednici Vlade Jadranki Kosor, ali i drugih prijava gospodarstvenika i građana, provodi se opsežna istraga u Carinarnici Pula, za šikaniranja službenika i članova sindikata, svih onih drugih, koji nisu članovima "velike obitelji" pročelnika Deana Ivandića, njegovog pomoćnika, novopečenog "doktora za korupciju" ali i ne za "nepotizam", Alena Benazića, drugih pristalice velikog obiteljskog klana, bivšeg ravnatelja i "super carinika", Antona Uljara i bivšeg pročelnika carinarnice Pula, Drage Brhana, koji su od navedene carinarnice stvorili pravu privatnu carinsku službu“, navodi za Necenzurirano.com naš izvor.

„Istraga se vodi iz više aspekata, kriminalne povezanosti između određenih privrednika, gospodarstvenika, špeditera i vršenja pritisaka na sindikat i članstvo, što dobiva upravo onu pravu dimenziju i značaj, opisivanu svih ovih godina, a koja se temelji na nepotističkoj povezanosti određenih ključnih osoba, koji se nalaze u klupku političke korupcije.

Do sada je Ivandić imao zaštitu ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, s kojim se isti sastaje i druži izvan poslova carine, koji je u političko gospodraskom kriminalu već poznat široj javnosti, ali i po zaštiti ekipe za služnost ne samo političkim, već i drugim dohodovnim ciljevima“, dodaje naš sugovornik.

„Odjele, odjeljke i ispostave u Carinarnici Pula, vode vrlo zanimljive osobe koje su povezane upravo s mnogim aferama na ovom području, a postavljene su na položaje i napredovale na nepoznatim osnovama rada u službi osim u sprezi s ranije spomenutim pročelnicima i ravnateljima, ali i drugima, koji očito čine začarano gospodarstveno dohodovno klupko.
 
Upravo isprepletenost političkih, ali i gospodarstvenih veza, otkrivaju jedno nevjerojatno kriminalno klupko, koje je bojeći se neovisnih građana, sindikalista i svih onih koji nisu bili njihovi, radili svašta, zaštićeni političkim moćnicima, ravnateljima, koji su sami bili nositelji korupcije, pa i u tome pokušavalo uništiti sindikat, kako bi promovirali pogodne i podobne kandidate, koji su u stanju za vlastiti spas izlaz iz nemoći, radili što god su im "big bossevi" naredili.

Brhan i Uljar su pokušavali neutralizirati Željka Popovića, onemogućavajući mu profesionalna prava, ali i puno toga drugoga, da bi napravili mjesto za Ivandića, koji sad čuva njihovu rodbinu, postavljenu na ključne pozicije, radi ostanka "tima za korupciju".

Tako oni misle ući u rodbinskom klanu u europu, još bitnije uloge preko odjela za trošarine, koji kontrolira proizvodnju alkohola, cigareta, naftnih derivata, kave, upravo onih poslova u koje su upetljani trenutno važni Istarski političari.

Ono što je tu najbitnije je to da ih upravo rodbinski klan koji je postavljen na ključna položajna mjesta u Carinarnici Pula, odaje u planovima, namjerama i poslovima, koje su radili, da bi sebi na taj način osigurali karijere u carinskoj službi.

U Labinu, potpunu kontrolu drže Uljarov rođak, Mladen Glavić, ali i Ivandićeva rođaka Ivana (Gianna, promijenila ime) Lukež-Petrović, gdje je jedan predstojik ispostave, a druga je voditeljica odjeljka u toj istoj ispostavi, što znači potpunu gospodarstveno nepotističku kontrolu na tom širem području.

U Puli su osobe oko Ivandića iste one koje su dovedne iz Istre d.d., gdje se nalazi tzv. carinski terminal, a to nije nikom bilo sumnjivo sve do sada.

Sanja Rojnić, načelnica Upravnog odjela, je rođaka od Deana Ivandića, čija je mama rodom iz Želiski kod Barbana.

Tu je i neizostavni Denis Milevoj, bivši šef, bivšeg odjeljka Kanfanar, koji je tek uspostavljen 02. ožujka 2009. godine, a to znači da je fiktivno postojao od odluke Vlade i bivšeg šefa Sanadera, točnije od 2005. godine, ali samo fiktivno, da bi isti odjeljak ali i ispostava Rovinj, strelovitom brzinom nakon izlaska tih informacija o "radu" bio ugašen.

Denis Milevoj je isto iz Barbana i veliki je suradnik i prijatelj od Ivandića, koji je čak "mijenjao" Željka Popovića u CI Luka Pula, dok je ovaj bio nezakonito premještem odlukom Ivandića u Labin?! Što je tada voditelj CO Kanfanar, prijatelj od Ivandića, Denis Milevoj, radio u CI Luka Pula i što je tada carinio, tko je tada nadzirao cigarete u TDR-u, možda načelnik Općine Žminj, Ratko Jeromela, ostaje pitanje koje se mora rasvjetliti, upravo preko gospodarstvenog kriminaliteta i istrage, jer nije to ništa slučajno bilo, da voditelj nepostojećeg odjeljka gdje se inače carine cigarete TDR-a, dolazi u Pulu, mjenjati nezakonito premještenog predsjednika NSCH, Željka Popovića?!

Upravo je to sve znao ravnatelj Mladen Barišić, jer je bio upozoren, ali očito da je on kao i uvijek za sve to znao ali i podržavao, čak i nezakonite radnje Ivandića.

Zašto ga ne bi podržavao, kad je s istim bio na kavi ne samo u Puli već i okolici, gdje su ga mnogi vidjeli u društvu Deana Ivandića. Tu je očito stalno prisutan i Ivo Sanader, koji je bio Barišićev prijatelj.

Zatim je tu bivša zaposlenica Istra d.d. (bivše veletrgovačko), Alma Buljan, koja je ujedno bila i predsjednica komisije za prekršaje ali i prvostupanjskog disciplinskog postupka u Carinarnici Pula, gdje je Ivandić bio predlagatelj pokretač postupka radi povrede službene dužnosti službenika, a isti je isto ranije radio u Istra d.d. (bivše veletrgovačkom).

Tu su isto "supertalenti", koji su premješteni nezakonito iz raspuštene financijske policije u carinu, koji su odmah zauzeli ključna mjesta u Carinarnici Pula, a sve se postavlja pitanje - zašto?

Tu je narvno Uljareva sestra koja odmah postaje viši inspektor, Marija Uljar Crnković, zatim Alen Benazić, "doktor korupcije, ali ne i nepotizma", koji je došao iz Sv. Katarine na Pićanštini, od kuda je i Anton Uljar, ali i Olga Glavan, koja postaje prvo viši inspektor a zatim i predstojnica prvo CI Labin, a zatim CI Luka Pula.

zanimljivo je i to da je Davorka Smoković, državna odvjetnica iz Pazina, otpuštena i optužena iz slučaja "Y" isto iz Sv. Katarine, što upućuje na određenu povezanost svih ovih osoba.

Rođačko, kumske veze se prenose i na špediciju Feršped iz Pule, koja igra vrlo važnu ulogu svih ovih godina u povezanosti između osoba iz Carinarnice ali i određenih poslova, ne plaćanju određenih kazni, po saznanju od direktora Istra auta iz Umaga, g. Branka Lukšića, ali i pisanju peticije, izjavi vlasnika Feršpeda, Branka Grgorinića, objevljnoj u dnevnom tisku da Carinarnica ucjenjuje pulske špeditere.

Rođaka od Grgorinića je jedno vrijeme bila i osobna tajnica bivšeg pročelnika Brhana.
   
Tu je i bivši carinik, šef carinske ispostave u Raši i Labinu, prijetelj od Drage Brhana, sadašnji vlasnik špedicije Tempo Labin, čija je kćer udana, što je nevjerojatno zanimljivo za gradonačelnika Grada Pule, Borisa Miletića.

Zar je moguće u jednoj Puli, gradu od 80.000 stanovnika da svi "supertalenti" dolaze u Carinarnicu Pula, sa Pićanštine i Barbanštine, odakle je Anton Uljar, drago Brhan; Dean Ivandić i njihova rodbina!?“, opisuje za Necenzurirano.com odnose unutar Carinske uprave dobro upućeni izvor.

„Dokazi o višegodišnjem pritisku na sindikaliste postoje, one se odvijaju u više smjerova, jer su rođaci trenutno zauzeli sve važnija položajna mjesta, gdje mogu utjecati uz potporu Mladena Barišića, a tako i na profesionalne karijere službenika, ali i drugih mu bliskih osoba iz Središnjeg ureda Carinske uprave, stvorenih na istim osnovama, utjecati na mnoge druge stvari u našem društvu, koje sad očito se otvaraju i poprimaju značajnu i opasnu dimenziju“, potvrđuju nam i iz Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske.

Naš izvor, s druge strane vrlo detaljno opisuje navodne rođačke, koruptivne i kriminalne sprege u Carinskoj upravi, na primjeru Carinarnice Pula.

„Nakon pogibije bivšeg upravitelja Carinarnice Pula, Ante Jakšića, u prometnoj nezgodi (1992. godine) na prijevaru dolazi do mjesta pročelnika, Drago Brhan, daje otkaz Ivanu Janku iz Pule, koji je trebao 1992. godine preuzeti Carinarnicu Pula, krivotvoreći pravo potpisa; slučaj tužbe Ivana Janka je išao do Strasbourga, dobio ga je, te se ovih dana očekuje pozitivna presuda u njegovu korist, na Općinskom sudu u Zagrebu, a trebalo je zamislite čak 12 godina, kako bi se utvrdilo, da je rješenje o otkazu potpisao neovlašteno i nezakonito, Drago Brhan!

Čovjek je u procesima u Puli, izuzeo četri suca, a slučaj je prebacio iz Pule u Zagreb, zbog isprepletenosti rodbine, koja je povezana s Brhanom i Uljarem, Šime Vidulinom (kćer je sutkinja na Županiskom sudu), Frankovićem (brat mu je u carini sa labinštine otkud je Uljar i Brhan!), Trelević Sebastijan (brat joj je u carini), ali i drugima!!) te uz pomoć rođaka od svoje žene, Antona Uljara, prvog predsjednika HDZ-a za Rijeku, kasnije pročelnika Carinarnice Rijeka, Split, Dubrovnik, i bivšeg ravnatelja Carinske uprave, dolazi na mjesto pročelnika Carinarnice Pula! Zanimljivo je i to da se Dean Ivandić, sadašnji pročelnik uopće ne sjeća da je radio u kancelariji zajedno s Ivanom Jankom, vidio sam izjavu u zapisniku sa suda! Ivan janko mi je pokazao rješenje od Brahana, gdje se jasno vidi da je to on potpisao! (znači da je povjest i namještanje kadrova u Carinarnici Pula isto tako falsifikat!!)

Brhan pokušava sakriti dokaze, kad sam pronašao šverc kave 1993. godine na GP Požane, 5 kamiona po osam tona! u suradnji s policijom i carinom Slovenije! otkriva se ekipa, Denis Grabar (žena mu je sad šefica CI Buje, Sanja Rajković Grabar a ujedno sestra od vlasnika špedicije Histriašped iz Pule, Kristijana Rajkovića), carinik dobije otkaz, vozača kamiona iz okolice Pazina, su objesili ili se objesio sam, a švercersku ekipu iz Labina puštaju na slobodu zbog "nedostatka dokaza"!!

Brhan je premjestio i predsjednika Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske Željka Popovića s mjesta voditelja CI Pođane, na niže mjesto referenta u CI Rovinj, pod izgovorom, da mi se slučajno ne "dogodi nešto", a za šefa postavio Dorijana Vodopiju sa srednjom školom (nezakonito), jer je isti bio povezan s rođakinjom na položaju u Tvornici duhana Rovinj!

Brhan dovodi u Carinarnicu Pula, iz trgovačkog društva Istra d.d.; prvo Deana Ivandića; a kasnije Sanju Rojnić, Almu Buljan i Đulijana Majcana u Carinarnicu Pula.

Ubrzo se otvara "carinski terminal" upravo u dvorištu trgovačkog društva Istra d.d., bez ikakvih papira! Isti "kadrovi" polažu "carinski ispit" u Hotelu Rivijera u Puli, a glavni "ispitivač" je zamislite Anton Uljar!

Kasnije doznajemo da je Sanja Rojnić rođaka od Deana Ivandića, koju postavlja za načelnicu Upravnog postupka, Đulijano Majcan postaje šef prvo u CI Labin, a zatim u CI Rovinj (žena od suvlasnika Feršpeda ,Tulija Uljanića, je sestra od Đulijana Majcana!!) Alma Buljan postaje načelnica prekršajnog postupka, a zatim i predsjednica komisije za disciplinske!

Kasnije otvaranjem afera, sindikalnim radom, vidimo da se se to sve vrti u krugu poznatih ljudi; Šime Vidulina predsjednika IGK, Alberta Faggana - vlasnika Puljanke, Istre, Brionke iz Pule, Darka Jergovića vlasnika bivšeg Digitrona iz Buja, ujedno i člana nadzornog odbora Puljanke d.d., generalnog predstavnika za suhomesnate proizvode, "Kras" iz Slovenije, optuženog Golemovića, optužene Davorke Smoković (iz Sv.Katarine!) bivše državne odvjetnice iz Pazina i voditelja porezne uprave, još nekih...Upravo se ta Smoković hvalila kako je ona dovela Alena  Benazića u Carinarnicu Pula (javno se hvalila).

Zatim kadrovskim vratolomijama, premještajima, namještajima i slično, navedena ekipa pomalo preuzima sva glavna rukovodeća mjesta u Carinarnici Pula. Brhan Drago je povezan "ortački" i s špedicijom Feršped iz Pule, gdje je direktor Branko Grgorinić rodom iz istog kraja gdje i Brhan, a rođaka od Grgorinića je bila prva Brhanova tajnica, Silvana Brečević (Mišan), žena od vodećih IDS-ovaca, Marina Brečevića!

Postoji slučaj "šverc kave" gdje je Istra auto iz Umaga kažnjen, jer je na granici radio poprante carinske papire za carinsku robu - kavu, a u isto vrijeme je te iste carinske papire radio i Feršped iz Pule, ali nije kažnjen!!! inače kava se vozila i švercala u kamionima sa original tablicama MUP-a, dokumentima vozača original, original prometnim i svime, za nepostojeću original tvrtku u Hrvatskoj, gdje je sve bilo original, a nije ništa postojalo, od ljudi, do kamiona u evidencijama!!!! Šteta državi je naplaćena samo od Istra auta iz Umaga, gdje im je oteta zgrada, u kojoj se sad nalazi carina!

Sad žele ukinuti CI Umag, iako tamo carina ima zgradu, i prebacuju carinjenje u Buje kod Sanaderovog čovjeka, Darka Jergovića, iako nema nikakvih uvjeta, nema uporabne dozvole, a niti uvjeta smještaja, gdje carina mora plaćati najam prostora kod Jergovića!

Tu fantomsku CI Buje otvorio je sam Ministar, Božo Prka, a dok ta ispostava uopće nije bila postojala, šef je bio Lučano Geržinić, koji je zajedno sa Milanom Jurkovićem (nećak od Guvernera Narodne Banke, Pere Jurkovića), i Davorom Ritošom, bio doveden iz Policije??!!

Jurković je sad pročelnik u Gradu Umagu, a Geržinć, nakon pročelničkog mjesta u Carinarnici Pula radi u Pu Pula, kao šef operativnog (zanimljivo zar ne?!) oni su bili postavljeni da bi "lakše roba prolazila preko granice"!

Poslije Geržinića u carinarnicu Pula postavljaju vječitog zamjenika, Damira Sirotića, koji nije bio "ničiji", pa je zbog toga smetao, prebačen u Istarsku gospodarsku komoru, da bi "posao" preuzeo Dean Ivandić!

Isto postoji slučaj, kad su se "ortaci" posvađali, sad ne više Brhan, ali zato Ivandić, koji aktivira garanciju Feršpeda, kojom su pulski špediteri bili prisiljeni garantirati u carinskom skladištu, koje je držala i vodila Istra d.d., a nije imala svoju bankovnu garanciju!!!

Špediteri zbog aktivacije garancije za tuđu robu, gdje je to trebala raditi Istra, pokreću peticiju, sve je objavljeno bilo u novinama, gdje je Grgorinić sve javno izjavio i potvrdio da se vrše reket nad njima, a po kaznenoj prijavi sindikata vodio se postupak na ODO, gdje je postupak vodio zamjenik ODO Vlado Šćur, a Ivandić je oslobođen, jer kako se navodi; "nije aktivirao garaniciju, već je samo htio"!!??

Zašto bi Grgorinić i špediteri pisali peticiju i izašli u novine, te naknadno upisali dokument peticije u djelovodnik, a ne glavnu prijemnu knjigu pošte Carinarnice Pula!!!, zbog nekoga što je samo htio, a nije!! To je dokaz sprege ODO, gdje ujedno radi i brat od Deana Ivandića, Vlatko Ivandić na mjestu zamjenika ODO!!!!

Iako je Ivandić bio šef CI Luka Pula, smjenjen je po prijavi radi nepravilnosti u radu (švercu automobila i drugoga), nalazom revizije iz Zagreba, za vrijeme mandata ravnateljice Katarine Bakije, koja je poslušala sindikalce i naložila revizuju!

Ali mafija u Carinskoj upravi, kad je shvatila da će svi završiti kao Dean Ivandić, brzo su se organizirali i krenuli u akciju kod Mate Crkvenca, to su bili akteri Uljar, Barišić, Željko Kralj i podmeću Bakiji i Crkvencu, "protuobavještajnim, lažnim i namještenim podacima" ali i kupovinom! Uspjeli su izvršiti prijevaru i ponovo se "vratiti na scenu"!

Slavko Linić tada podržava Uljara, iako je bio iz HDZ-a, te ga postavlja za ravnatelja carine, što se pokazalo kao najveća tragedija u Hrvatskoj 2002 godine! katastrofalna greška, zbog koje je čak mogu reći pala koalicija!“, tvrdi naš sugovornik.

Kako smo provjerili od naših izvora u Ministarstvu unutarnjih poslova, upravo se na neke od okolnosti koje iznosi naš izvor iz Ministarstva financija, i provodi istraga kriminalističke policije i Državnog odvjetništva u Carinskoj upravi Ministarstva financija.

„Tada Uljar ubacuje još svojih rođaka jer mu nije bilo dosta prije, dovodi iz raspuštene HDZ-ove elitne tvorevine za pljačku privrednika koji nisu bili iz HDZ-a, da bi razbili konkurenciju, čuvene financijske policije, svoju sestru Mariju Crnković Uljar, direktno na mjesto višeg inspektora, Olgu Glavan (Brenko)  isto rođaku, gdje joj je mama iz Sv. Katarine (Pićanština), na mjesto višeg inspektora, zatim Alena Benazića (sadašnjeg pomoćnika pročelnika) isto rođaka, iz Sv. Katarine (Pićanština), poznatijeg po slučaju ROCKWOOL, kojeg je Akcija mladih iz Pićna optužila, da je suodgovoran za neviđeni promašaj.

Zatim tu je i Mauro Mihovilović (sada načelnik odjela za trošarine), kojim je autor čuvenog naručenog članka u "carinskom glasniku", pod nazivom "izvrsna kontrola cigareta u TDR-u", a gdje se ispostavilo u jednom disciplinskom postupku protiv našeg člana, koji je namješten jer je bio pronašao ranije šteku bez markica u TDR-u!, da odjeljak i kontrola u TDR-u ne postoji, već samo fiktivno! taj Mihovilović se zajedno sa Šime Vidulinom nalazi na listi  HDZ-a. a zanimjlivo je i to da je Šime Vidulina na mjestu predsjednice Gospodarske komore Istre zamjenila, Jasna Majetić Jaklin, bivša osobna tajnica glavnog managera TDR-a, Ante Vlahovića!

Brhan dovodi u carinu i postavlja Uljarovog rođaka, Mladena Glavića, za šefa CI pazina, a sad je šef CI Labina, a rođaka od Deana Ivandića je šefica CO Bršica, Ivana Lukež Petrović (Gianna).

Sonja Bradvica  inspektorica u odjelu za trošarine je rođaka od Đulijana Majcana!

Nakon revizije koju je pokrenula bivša ravnateljica Carine, Katarina Bakija, a koju je predvodio u Puli tadašnji pomoćnik ravnateljice Željko Kralj, smjenjena su tri predstojnika zbog većih nepravilnosti u radu (čitaj šverca): Dean Ivandić, tadašnji predstojnik CI Luka Pula; Đulijano Majcan, tadašnji predstojnik CI Labin; Franko Korlević, tadašnji predstojnik Ci Poreč; ali udarom i podvalama koji su izvršili na Bakiju, jer su vidjeli da se to može i njima uskoro dogoditi (Uljar, Barišić, Kralj), dolazi na mjesto ravnatelja Anton Uljar, koji vraća svu trojicu na mjesta predstojnika i briše dokaze.

Alena Benazića je u Carinarnicu Pula dovela Davorka Smoković, koja je isto iz SV. Katarine, a poznata je državna odvjetnica koja je uhapšena u slučaju akcije Y, Golemović je prvooptuženi.

Suzana Šipraka, pravnica u odjelu za Upravni postupak, možda i neka voditeljica jer nas ne izvještavaju o postavljenjima, da bi prikrili što rade, nezakonito zaposlena, je sestra od predsjednika IDS-a za Pazin, Dragana Šiprake.

Gordana Vidaković, nedavo nezakonito zaposlena dolazi iz Hrvatske ambasade iz Argentine, odmah postaje šefica čuvene ispostave CI Rovinj, koja je u međuvremenu ugašena, kao i Kanfanar (radi skrivanja dokaza!), ali iako nema robnog carinjenja, ona prima plaću za šefa! isto kad i ona dolazi čuveni načelnik Općine Žminj Ratko Jeromela, koji je primljen za kontrolu cigareta u TDR-u, a istovremeno je radio kao načelnik i carinik!

Isti je vjerojatno neki rođak nekome, jer dolazi iz tog markiranog područja otkud se ubacuju non-stop rukovodeći kadrovi, zlatni trokut na relaciji; Barban - Žminj - Pićan. Tu je i Krešo Majić, sadašnji šef CI Plovanija, koji je radio u Pazinci zajedno s Jakovčićem. A prijateljstvo Jakovčića, Brhana, Klibe i Vlačića, datira iz ranijeg razdoblja, još iz Jugoslavije.

Moramo navesti veliko prijateljstvo između Ivana Jakovčića, Istarskog župana (bivšeg carinskog referenta za izvoz u Pazinka iz Pazina) i bivšeg šefa carine u Labinu (Raša), Antona Vlačića, protiv kojeg policija vodila postupak radi krivotvorenja dokumentacije, ali je zbog lažnog svjedočanja Drage Brhana i Klibe Severina, tadašnjeg šefa Upravnog postupka oslobođen, a isti su povezani, jer su svi skupa radili u Carinarnici Pula. sada je Vlačić vlasnik špedicije Tempo iz Labina. Gradonačelnik Grada Pule, Boris Miletić je oženjen za Vlačićevu kćer!

Voditeljica trošarina, Suzana Frančula, napredovala svjetlosnom brzinom, je rođaka od odvjetnika Glasa Istre, čuvenog Rudolfa Frančule iz slučaja bankomat HPB! Protega! Oni dolaze iz Sutivanca! (iz zlatnog trokuta)

Uljar je namjestio svojoj sestri, Mariji Uljar Crnković, Alenu Benaziću, Mauru Mihoviloviću i Olgi Glavan carinski ispit, koji nikad nisu polagali, a nezakonito su premješteni iz Financijske policije u carinu!

Nives Roce Tikvić je rođaka od Marina Rocea, nedavno ubačena u carinu, šefa HDZ-a za Istru, a muž joj je Tikvić, bivši načelnik prometne policije PU Pula, rođak od Žužula! Tikvić naslijeđuje Rocea na mjestu direktora zatvora u Vlaturi, a Marino Roce, odlazi na mjesto direktora HEP-a u Plominu! Roce je isto neki daljnji rođak od Antona Uljara!

Maja Zanzerović (Stjepanović), koja je došla iz Središnjeg ureda iz Zagreba, javno se hvalila da je radila zajedno s Mladenom Barišićem, kaže da su bili "bliski", osoba skromnog znanja, žena od Roberta Zenzerovića, koji je zaposlenik PU Pula, brata Bernarda Zenzarovića, voditelja ureda gradonačelnika Borisa Miletića, je šefica Ci zračna Luka Pula!

Saga o privatnoj Carinarnici Pula se otkriva do kraja!“, navodi naš sugovornik, nekadašnji djelatnik Carinarnice Pula.

Iz Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske nisu nam mogli potvrditi ove tvrdnje našeg izvora, niti na bilo koji način komentirati istragu koja je u tijeku, ponajviše iz razloga što su i sami članovi tog sindikata ujedno i neki od svjedoka u istrazi protiv najviših dužnosnika Carinske uprave.

Predsjednik Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske Željko Popović izjavio je kako ne može komentirati naše informacije o pokrenutoj istrazi, te kako ne može odgovoriti na naša pitanja.
Članak je na www.necenzurirano.com objavljen 06.04.2010.

Barišić Carina Uljar Brhan carina Pićan Barban Žminj