Sumnjiva smrt u Rapcu: Britanski patolozi osporili nalaze hrvatskih kolega i policije

Sumnjiva smrt u Rapcu: Britanski patolozi osporili nalaze hrvatskih kolega i policije

13.11.2008. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Britanski patolozi još uvijek ne mogu objasniti porodici Beckerton, kako je njihova majka i baka 64-godišnja Anne umrla za vrijeme godišnjeg odmora u Rapcu, no slažu se kako su hrvatska policija i patolozi napravili vrlo traljav posao. Tako su se već drugi puta ove turističke sezone, a nakon smrti australske turistkinje Britt Lapthorne, hrvatski patolozi, kao i policajci našli na meti inozemnih medija.

 

Britanci se ne slažu s vremenom smrti

Naime, umirovljenica iz Hatfielda koja je boravila na svom godišnjem odmoru u Rapcu u kolovozu ove godine, prema izvještaju policije sjedila je na balkonu i čitala novine kada je odjednom klonula i umrla. Kada je gost hotela sa susjednog balkona oko deset sati ujutro vidio da se nesretna žena ne miče, alarmirao je upravu hotela te je pozvana policija.

 

Sam slučaj možda i ne bi izazivao toliku pažnju da naknadnom obdukcijom tijela britanski patolozi nisu osporili vrijeme smrti te način na koji je nesretna žena umrla. Naime, hrvatska policija na temelju nalaza obdukcije kaže kako je nesretna žena umrla između ponoći i šest sati ujutro 2. kolovoza, dok britanski doktori tvrde kako je umrla prije. Prema njihovim nalazima smrt je nastupila između deset sati navečer i četiri ujutro.

 

Obdukcija nije bila po pravilima

"Na tijelu preminule 64-godišnje Anne Beckerton nisam vidio tragove ispravne obdukcije tijela, kakva se radi u takvim slučajevima, stoga otvoreno sumnjam da je uzrok smrti maligna bolest srca kako stoji u izvještaju", kazao je patolog Graham Danbury, dodajući da je tijelo u Britaniju došlo u lošem stanju, te nisu mogli napraviti potrebne testove kako bi se utvrdio stvaran razlog smrti.

 

"Nisam u stanju dati direktan odgovor budući da je moguće kako je uzrok smrti slabo srce. No, nismo mogli napraviti potrebne testove kako bi to i dokazali", kazao je Dansbury u lokalnom St Albans&Harpended Review.

Foto: Barkun 

crna kronika Rabac smrt sumnjiva smrt turisti