Studenti Općini Pićan duguju 435 tisuća kuna

Studenti Općini Pićan duguju 435 tisuća kuna

30.6.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Korisnici studentskih kredita, njih 20-ak, odobrenih u posljednjih 15-ak godina, Općini Pićan ukupno duguju 435 tisuća kuna, što je više od deset posto realnog proračuna, izvijestio je pročelnik Antun Bažon na posljednjoj sjednici vijeća.

Na problem je tijekom aktualnog sata podsjetio Daniel Stanić, HSU-ov vijećnik, pitajući mogu li se dugovi otpisati studentima koji su diplomirali u roku, s obzirom na to da pojedinačni iznosi dostižu i 35 tisuća kuna.

Načelnik Ivan Franković (IDS), međutim, kategorično je ustvrdio da su korisnici potpisali ugovor prema kojem će kredite vraćati nakon što se zaposle na neodređeno vrijeme, te da bi, uostalom, otpisivanje dugova pojedincima bilo nekorektno prema onima koji su izvršili svoje obaveze prema Općini.

Po njemu, to je velik problem za Općinu koja, ipak, kako reče načelnik, ima podlogu za tužbu. Kristina Đurović (nezavisna) - bivša potpredsjednica, a aktualna potpredsjednica vijeća - dometnula je da se mnogi ni nisu javljali na natječaje, znajući da će morati vraćati novac. (I. RADIĆ)

općina pićan studenti stipendije kristina đurović