Stručni posjet studenata Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Gradu Labinu

Stručni posjet studenata Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Gradu Labinu

29.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Upravni odjel za gospodarstvo  i EU projekte Grada Labina ugostio je u srijedu, 28.11.2019. četrdesetak studenata Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" iz Pule, odnosno polaznike kolegija Programi i fondovi Europske unije te Urbana ekonomika. Glavni cilj posjete bio je predstavljanje iskustava u povlačenju sredstava iz EU fondova.

Studenti su se imali prilike upoznati s djelokrugom Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte s posebnim naglaskom na dobivena sredstava iz EU fondova. Razgovaralo se o detaljima provedbe od prijave, implementacije, rezultata do eventualnog nastavka projekta, te važnosti projekata u urbanom razvoju Grada Labina. Grad Labin je zajedno s gradskim tvrtkama vodeća uprava upravo po broju ostvarenih projekata u Istri.

Između ostalih detaljno su predstavljeni projekti:

Projekt RECOLOR - Oživljavanje i unaprjeđenje umjetničkih djela i krajolika na Jadranu (financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj)

Projekt MINE TOUR - Aktivna zaštita i valorizacija prirodne i kulturne baštine rudnika i rudarstva za razvoj održivog turizma (financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj)

Projekt ATRIUM PLUS - Arhitektura totalitarnih režima XX stoljeća u gospodarenju urbanim razvojem PLUS (financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj)

Projekt Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine (financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda)

Projekt Zelene navike za održivu Labinštinu (financiran sredstvima Kohezijskog fonda i MRRFEU)

Po završetku predavanja organiziran je obilazak labinskog šohta, koji se obnavlja putem projekta MINE TOUR.

Studentima su podijeljeni i brojni promotivni materijali.

Studijska posjeta Gradu rezultat je potpisanog  Sporazuma o suradnji od  strane Grada Labina i Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“.

studenti posjet gradska uprava fet mio mirković pula