Štrajk prosvjetnih djelatnika se nastavlja – u labinskoj Umjetničkoj školi on ipak prekinut

Štrajk prosvjetnih djelatnika se nastavlja – u labinskoj Umjetničkoj školi on ipak prekinut

29.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Štrajk prosvjetnih radnika nastavlja se i danas. Stoga u svim osnovnim škola Labinštine, kao i u Srednjoj školi ni danas, već treći dan, neće biti nastave.

 

Iz labinskih osnovnih škola Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić  poručuju kako će za učenike koji danas dođu u školu biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učiteljima koji nisu u štrajku.

 

Štrajk su prekinuli prosvjetni djelatnici  u Osnovnoj umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana. Tako je danas u matičnoj školi i područnim odjelima u Potpićnu, Buzetu i Lovranu započela nastava. Naime, na sindikalnom sastanku raspravljajući o štrajku, odlučeno je da se on prekine zbog posebnih uvjeta i provođenja nastave u svim metodičkim oblicima rada, među kojima je najzastupljenija individualna nastava koja je vremenski i tematski često povezana s nastavom solfeggia, zbora i orkestra. Stoga su oni  mišljenja da bi se daljnje odgađanje nastave negativno odrazilo na kontinuiran rad i napredovanje učenika.

 

Drugi razlog za prekid štrajka je organizacija nastave u područnim odjelima u Potpićnu, Buzetu i Lovranu, jer neke od osnovnih škola u tim mjestima u kojima se odvija nastava ne štrajkaju, a učenici tih škola su najčešće putnici pa bi provođenje nadoknade bilo gotovo nemoguće. Članovi sindikata u Osnovnoj umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana poručili su i da sve škole koje nastavljaju sa štrajkom imaju njihovu veliku potporu.

 

 

ouš matka brajše rašana umjetnička škola štrajk profesori prosvjeta obrazovanje