Stampar M - Stampar

Storytelling mape od danas dostupne u Turističkoj zajednici grada Labina ali i u obliku videa!

Storytelling mape od danas dostupne u Turističkoj zajednici grada Labina ali i u obliku videa!

16.3.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kao što smo nedavno izvijestili u sklopu projekta MINE TOUR čiji je nositelj Grad Labin, izrađena je zanimljiva storytelling mapa.

Naime, u sklopu ovog projekta izrađena su dva itinerara, jedan u Labinu i drugi u Litiji, a onaj u Labinu uključivat će razgledavanje nadzemnih dijelova rudničke infrastrukture, kroz storytelling turu, ali i uz pomoć navedene storytelling mape.

Mapa je osmišljena da prati storytelling turu gdje je za svaku točku napisan kratki opis, na jednostavan i zanimljiv način, prepričavajući neku anegdotu ili povijesni događaj. Dizajn je u skladu s temom velike 100-te obljetnice Labinske republike. Jednostavan plan grada Labina omogućava lakše snalaženje u prostoru. Na stražnjoj strani storytelling mape nalazi se popis svih ugostitelja i drugih ponuditelja koji su se uključili u projekt i koji imaju ponudu vezanu uz rudarstvo.

Mapa je od sada dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku a može se preuzeti u uredu i info punktu Turističke zajednice grada Labina.

Također snimljen je i edukativni video storytelling ture koja prati simpatičnog rudara po imenu Mino, kojeg je utjelovio glumac i redatelj Matija Ljuba te se može pogledati OVDJE.

Projekt MINE TOUR sufinanciran je iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska, dok je cilj projekta aktivno očuvanje rudarske baštine kroz razvoj novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda.

storytelling mape 100 godina labinske republike interreg eu fondovi