Start utrke „100 milja Istre“ u starogradskoj jezgri

Start utrke „100 milja Istre“ u starogradskoj jezgri

10.9.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Danas je iz Labina krenula međunarodna trail utrka – 100 Milja Istre. Nakon godinu i pol čekanja i odgađanja utrke zbog globalne situacije s covidom-19, 100 milja Istre ponovo otvara svoje trail staze za sve trkače, iz gotovo cijelog svijeta, koji su taj trenutak čekali mjesecima. Utrka se održava od četvrtka 09. do nedjelje 12. rujna, a trkači će testirati nove staze koje je za njih pripremio organizator. Na najvećoj ultratrail utrci u Hrvatskoj, koja je uvrštena i Ultra Trail World Tour, koju čini elitna skupina od samo nekoliko prestižnih svjetskih utrka sudjelovat će oko 1500 trkača iz 57 država.

Ovisno o dužini staze, trkači kreću iz Labina (168 km), Lovrana (128 km), Buzeta (68 km) i Motovuna (40 km). Uz redizajn staza, otvorena je i nova disciplina od 20 km za sve trkače koji preferiraju kraće i dinamične dionice, a koja kreće iz Grožnjana. Na kraju utrke, svi trkači prolaze ciljnu ravninu u Umagu gdje će ih uz volontere, drage domaćine i organizatora utrke Sport Box dočekati medalja unikatnog dizajna, što je tradicija koju 100 milja Istre održava već godinama.

 Na najdužoj trasi koja kreće iz Labina,  danas je startalo oko 400 trkača koji su startali sa starogradskog trga, a podršku im je pružio i gradonačelnik Valter Glavičić.

100 milja Istre kontinuirano potvrđuje visoku kvalitetu organizacije i usluge prema sudionicima utrke, zbog čega su Civilni stožer Istre i svih lokaliteta na kojima se utrka održava, odlučili podržati utrku. Utrka se održava u skladu sa strogim protokolima za zaštitu od Covida-19, a organizator je u dogovoru s lokalnim institucijama omogućio medicinsku uslugu brzog testiranja ispred sportske dvorane u Umagu.

 Utrka je zbog svoje globalne prepoznatljivosti iznimno zanimljiva za suradnju partnerima i sponzorima koji su u ovoj utrci prepoznali potencijal za daljnji razvoja sporta, turizma i pratećih usluga u Istri i Hrvatskoj, pa su se uz cijenjene i dugoročne partnere na 8.izdanju utrke pridružili su se novi partneri TZ Mošćenička Draga, HEP i INA Hrvatska. 

Više informacija o utrci možete pronaći na službenoj web stranici utrkeRace Guide - Vodiču za utrku koji također možete naći na službenoj web stranici.100 milja istre ultra trail utrka utrka trail utrka