Stari Labin dobiva amfiteatar

Stari Labin dobiva amfiteatar

23.5.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U Ulici svete Katarine u starom Labinu počelo je uređenje zapuštenog prostora između stambeno-poslovnog kompleksa poznatog kao "Labinska ljepotica" u ljetnu pozornicu-amfiteatar. Na tom se mjestu prema ranijim planovima trebala izgraditi tržnica, ali je u međuvremenu došlo do spora između vlasnice tamošnje stare dvokatnice, koju je nova zgrada od strane investitora "Gradnja" nadvisila za jedan kat.

Nakon poništavanja stare i dobivanje nove građevinske dozvole spor je dogovorno riješen nakon gotovo deset godina, a kako je za to vrijeme opao interes za gradnju tržnice u gotovo opustjelom starom gradu, Gradsko se poglavarstvo opredijelilo za novo uređenje tog prostora, a poslove je povjerilo građevinskoj tvrtki "DE CONTE".

Zanimljivo je da je vlasnik te tvrtke Branko Kontošić ujedno i vlasnik prostora u kojem je discobar "Night rose", do kojeg je pristup dosad bio otežan, a do njegova ulaza protuzakonito je podignut omanji montažni objekt, koji nije uklonjen ni nakon svojedobnog prosvjeda, stanara, ondašnjeg SDP-a i rješenja građevinske inspekcije. 

Autor amfiteatra, koji bi trebao biti dovršen do ovog ljeta, je labinska arhitektica Ester Miletić, koja je projektirala i oba stambeno-poslovna objekta u toj ulici. (MM)

građevina Branko Kontošić stambeno poslovna zgrada Ester Miletić Labin amfiteatar DE Conte d.o.o