Srednjoškolci Martin Šverko 4., a Marija Lalović 5. na državnim natjecanjima

Srednjoškolci Martin Šverko 4., a Marija Lalović 5. na državnim natjecanjima

1.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana 23. travnja 2018. održano je svečano otvaranje Državnog natjecanja iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici u Domu kulture u Korčuli. Otvaranje je svečano obilježeno prigodnim programom kojim su domaćini zaželjeli dobrodošlicu svim učenicima i mentorima. Poseban dojam na goste ostavila je Moreška, tradicionalni korčulanski bojni ples, u izvedbi učenika osnovne i srednje škole iz Korčule. Državno natjecanje održano je sljedeći dan. Koncipirano je u tri dijela: teoretski, praktični i dio s kratkim zadacima.

U teoretskom dijelu, koji je znatno teži, Martin Šverko bio je uvjerljivo najbolji i držao je prvo mjesto, međutim, u drugom i trećem dijelu opala mu koncentracija te je u konačnici osvojio visoko 4.mjesto.
(Tekst: Milivoj Crvak; Foto: Čedomir Ružić)


Nakon održanog natjecanja bila je organizirana terenska nastava  po Makarskoj, posjetili smo gradski  trg, Malakološki muzej, Franjevačku crkvu, svetište Vepric, poznatu plažu Punta rata, crkvu Sv. Marka. Ove godine na Državnom natjecanje iz povijesti našu je školu predstavljala Marija Lalović, učenica 1.o razreda gimnazije, a pod vodstvom mentorice Sanje Gregorinić učenica osvojila je 5. mjesto u svojoj kategoriji.
Državno natjecanje iz povijesti  održano je  od 25. do 27. travnja u Makarskoj.  Natjecanje je bilo organizirano u šest ispitnih skupina podijeljenih prema nastavnom gradivu povijesti od 7. razreda osnovnih škola do 4. razreda srednjih škola. Osim toga učenici srednjih škola natjecali su se u kategoriji Samostalnih  istraživačkih radova. Svečano otvaranje i zatvaranje  XIV. Državnog  natjecanja iz povijesti bilo je ispunjeno pozdravnim govorima organizatora tajnika Državnog povjerenstva, višeg savjetnika za povijest AZOO-a,  Franje Čička, ravnateljice AZOO-a, Jadranke Žarković-Pečenković, te uvodnim predavanjima dr. sc. Ante Nazora te povjesničara Ivice Lučića. Sve je bilo upotpunjeno  prigodnim kulturnim programom u organizaciji i izvedbi učenika OŠ oca Petra Perice, koji su nam predstavili svoje recitatorske i glazbene talente.

(Tekst: Sanja Gregorinić)


ssmb.hrmartin šverko milivoj crvak Marija Lalović sanja gregorinić srednja škola državno natjecanje povijest elektrotehnika