Srednja škola Mate Blažine se javila na poziv CARNET-a za uspostavu regionalnih obrazovnih centara

Srednja škola Mate Blažine se javila na poziv CARNET-a za uspostavu regionalnih obrazovnih centara

18.6.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Srednja škola Mate Blažine javila se na poziv CARNET-a  za uspostavu Regionalnih obrazovnih centara (ROC) u sklopu provedbe II. faze programa "e-Škola: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" financiranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Cilj je odabrati po jednu učionicu u 10 škola, koje će se opremiti najmodernijom informacijsko-komunikacijskom infrastrukturom te urediti multifunkcionalnim namještajem kako bi se prostor mogao prilagoditi potrebama različitih oblika održavanja edukacije. Odabrani, uređeni i opremljeni ROC-ovi u okviru projekta, koristit će se za potrebe održavanja edukacija i skupova od strane CARNET-a te agencija/organizacija nadležnih za poticanje razvoja i podrške odgojno-obrazovnom sustavu u RH. Osim za potrebe održavanja edukacije u okviru II. faze programa, ROC-ovi će se koristiti i za druge vrste edukativnih aktivnosti u organizaciji osnivača, Ministarstva znanosti i obrazovanja, ustanova i agencija iz sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja te drugih škola. Uz redovitu nastavu, škola će moć koristiti ROC za organizaciju školskih aktivnosti te edukativnih i ostalih aktivnosti zajednice čiji je škola pripadnik.

Srednja škola Mate Blažine kandidirala je prostoriju - veliku salu za sastanke u suterenu matične zgrade, koja udovoljava kriterijima (kvadratura i izgled predložene učionice, dosadašnja suradnja CARNET-a i Škole, raspoloživost učionice najmanje 20% radnog vremena, omogućen neometan ulazak vanjskih osoba koje dolaze na edukaciju, pristup za osobe s invaliditetom, blizina javnog prijevoza i parkirna mjesta i njihov broj u okviru škole).

Ovakva učionica bila bi od velike koristi i lokalnoj zajednici. U prijavi na ovaj poziv imamo podršku našeg osnivača - Istarske županije (Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu). Rezultati javnog poziva će biti poznati uskoro.

edukacija carnet roc regionalni obrazovni centri