Sportski kompleks Vinež ulazi u završnu fazu izgradnje

Sportski kompleks Vinež ulazi u završnu fazu izgradnje

4.5.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon što je Grad Labin završio sa predviđenim građevinskim radovima na novom sportskom kompleksu Vinež, odnosno izgradnji prijeko potrebnog željenog pomoćnog nogometnog igrališta, započeli su radovi laserskog ravnanja terena  na kojeg će se potom položiti umjetni travnjak.

Za taj, završni dio investicije sredstva su osigurana putem Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, Grad Labin uložio je u građevinske radove na ovom igralištu oko 531 tisuću eura (4 milijuna kuna) dok Hrvatski nogometni savez financira zahvat dobave i postave umjetnog travnjaka vrijednog oko 398 tisuća eura (3 milijuna kuna).

 Dovršetak radova, odnosno montaže umjetne podloge ovisna je prije svega o vremenskim uvjetima koji su potrebni kako bi se ova vrhunska podloga kvalitetno izvela odnosno postavila. Riječ je o podlozi koja je jedan od preduvjeta modernog nogometa i razvoja mladih igrača, a njome će labinski sportski klubovi imati zavidnu sportsku infrastrukturu.

Umjetna podloga već je uskladištena u Labinu. Stigla je u šest šlepera. Nadamo se da će vremenski uvjeti biti nam naklonjeni i da će izravnavanje terena a potom i polaganje umjetne podloge biti zgotovljeno u naredna dva tjedna.

Dan više ili dan manje, u biti je nevažno, jer su generacije naših nogometaša priželjkivale pomoćno nogometno igralište. I ono je sad tu, tik pred realizacijom. Dolazi kao kruna labinske sportske infrastrukture za potrebe najmasovnijeg sporta u Gradu Labinu- nogometa.

„Najveća radost je ulagati u našu djecu, u našu mladost, a najljepša je slika vidjeti ih kako trče na igralištu za loptom i razvijaju se kao zdravi i odgovorni ljudi. Ovoga ljeta imati će na raspolaganju novo, moderno igralište na Vinežu, koje će biti dano na  korištenje, prije svega nogometnim klubovima ali i svima onima koji će iskazati potrebu“, poručuje gradonačelnik Valter Glavičić.

sportski kompleks vinež igralište vinež radovi