Sonja Bienenfeld: 3 eura po kvadratu zemljišta je odlična cijena; investitori žele ostati anonimni!

Sonja Bienenfeld: 3 eura po kvadratu zemljišta je odlična cijena;  investitori žele ostati anonimni!

6.2.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN -Za sada imamo samo dobru volju, odgovorila nam je jučer Sonja Bienenfeld, direktorica zagrebačkog Spiegelfelda, na pitanje ima li napretka u otkupu zemljišta za golf igralište Dubrova.

Posredstvom labinske agencije Euro Nek proteklog je tjedna započela razgovore s 21 vlasnikom privatnih parcela koji ukupno posjeduju 70 posto od potencijalnih stotinu hektara igrališta. Nudi im se od pet do sedam eura po četvornom metru, ali oni se za sada suzdržavaju od potpisivanja. Pojedini čak ispituju »plafon« do kojeg mogu ići s cijenom, no čini se da prostora za cjenkanje nema previše.
- Mislim da je novac koji je ponuđen odličan jer se cijena zemljišta za golf obično kreće između dva i tri eura po četvornom metru. Ovdje se radi o poljoprivrednom zemljištu koje je prostornim planom predviđeno za golf igralište i ne može se prenamijeniti u građevinsko, kaže Bienenfeld.
Preostalih 30 posto potencijalnog igrališta nalazi se u vlasništvu države, Grada Labina i Općine Sv. Nedelja te prema zakonu ide u koncesiju. Za otkup ladanjskog dvorca Dubrova i Vatrogasnog doma, odnosno za izgradnju novog uz zgradu Komunalnog poduzeća Prvi maj, postoji suglasnost. Ako dogovor s privatnim vlasnicima bude postignut, uslijedit će izrada studije utjecaja na okoliš, koja treba dobiti zeleno svjetlo nadležnog ministarstva da bi se potom moglo pristupiti potpisivanju kupoprodajnih ugovora.
Tko će u tom slučaju postati vlasnik ledina i šikara između Parka skulptura, Poduzetničke zone Vinež i Industrijske zone Dubrova, možda saznamo za mjesec dana. Tada, naime, u Zagreb dolazi Danijel Tudja, vlasnik projektantske tvrtke Editec Ingeria C. A. Caracas koja zastupa krajnje investitore iz Venezuele, a za koju radi Spiegelfeld.
Investitori za sada žele ostati anonimni, a Bienenfeld kaže da su im fotografije Dubrove, Labina i okolice dosad dva puta prezentirane te da su bili oduševljeni viđenim. Sada žele osobno razgledati zemlju i kraj u koji kane investirati pa bi doputovali s Tudjom, a uvjet za to je postizanje dogovora s vlasnicima zemljišta tijekom veljače.

Sonja Bienenfeld Spiegelfeld dubrova golf izvlaštenje prodaja zemljišta Tudja