Snijeg uz buru na Labinštini - pahulje kratkog daha

Snijeg uz buru na Labinštini - pahulje kratkog daha

31.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U Labinu je sniježilo u noći sa subote na nedjelju, no pahulje su bile kratkog daha - u gradu su se zabijelili samo krovovi, tratine, no ne i ulice. Ipak, drukčija slika bila je u višim okolnim predjelima: na Gori Glušići izmjereno je desetak, a na području Ripende pet centimetara snijega, koji se, nošen burom, gdjegdje miješao s ledenom kišom.

Kako doznajemo od Korada Šumberca iz tvrtke Istarske ceste, u čijoj su nadležnosti državne i županijske prometnice, do dva centimetra snijega bilo je na Štrmcu, labinskom predgrađu, na državnoj cesti od Vozilići prema Brestovi te područjima oko Salakovci i Brgoda, odnosno Šumbera i Nedešćine.

Šumberac veli da su pravodobno intervenirali, posipavši kolnike solju i pijeskom pa izjutra nije bilo poteškoća, a i temperatura se prije podneva izvukla iz minusa. I labinski komunalci, izvijestio je direktor Alen Golja, posipali su sve ceste u njihovoj nadležnosti te gradske pločnike.

Peti je ovo put u mjesec i pol dana da snijeg pada na istočnoj obali Istre. Znatnije probleme u prometu, međutim, stvorio je samo prvom zgodom, 19. prosinca, kada su nanosi ponegdje dosezali do pola metra. (I. R.)

 

 

 

snijeg labin pod snijegom zima promet čišćenje istarske ceste komunalno alen golja korado šumberac 1 maj