Snijeg pada u većem dijelu Istre

Snijeg pada u većem dijelu Istre

30.1.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Baš kako je i prognozirano tijekom poslijepodneva i večeri je zahladilo a snijeg je ponegdje stigao sve do mora. U središnjoj Istri temperature su oko ništice dok je u Puli tek 1 stupanj. Snijeg pada u riječkom zaleđu, u dijelu središnje i istočne Istre te u višim predjelima Cresa i Krka.

Snijega ima u Pazinu i okolici te na Labinštini a, nakon obilne kiše, na jugu Istre je s padom temperature na mahove padala jaka susnježica. Snijeg pada i na Istarskom ipsilonu a u višim područjima Istre debljina snježnog pokrivača prelazi 5 cm.

Oprez u prometu po mokrim i skliskim kolnicima. Na prometnicama u Istri su i vozila za zimsko održavanje cesta.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uključujući dionice autocesta A1 Karlovac-Otočac, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Karlovca te državne ceste DC1 Čeglje-Vaganac-Gračac i DC3 staru cestu kroz Gorski kotar na dionici Duga Resa-Kikovica gdje je na snazi zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Foto: Naslovna LC

 

 

snijeg zima vrijeme