Smilović Blog: Mito i telac "po pićonski"

Smilović Blog: Mito i telac "po pićonski"

4.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovu priču najbolje ilustrira vic: Stoji seljak ispred porezne uprave i pazi na telca (june). Pita ga poznanik ča dela ta telac tu. A ne ni to telac to je MITO, telac je na treten kati. Ovaj vic najbolje ocrtava one ja ću ih nazvat ''sitni prevaranti'' koji misle da će uzet ono što sada nudi Rockwool i onda mu okrenut leđa. Koliko su njihova ograničenja govori to kako oni kao amateri misle da će nadigrat ''profesionalca u tom fahu'', koji se koristi psiholozima i sociolozima da postigne svoj cilj.
        A da je krenuo u posljednju akciju govori i agresivnost kojom nastupa i svote koje nudi. Ne samo da pokušavaju kupit pojedince i grupe (prvenstveno sportske i one slabo financijski podržane) nego su se drznuli da nam kreiraju i lokalnu vlast po svojoj mjeri.
        U prethodnom članku sam spominjao Ružića i njegovu akciju. Lukavo su iskoristili njegovu bolesnu opsesiju  za vlašću i pokušali postavit svog čovjeka (njega) na mjesto u kojem se kontroliraju oficijelne odluke, a iza toga i one koji će igrat njihovu igru. Malo su precijenili Ružića (ipak je u suštini nepismen čovjek), napravio je grubu grešku što je opet rezultiralo crvenim kartonima i izmjenama u postavi – i prema svim pokazateljima izgubio je utakmicu.
        Koliki su novci u pitanju govori nogomet u Potpićnu. Klubu je ponuđeno ''donacija'' od 100.000,00 € ako nose njihov logo na majicama, ali to nije sve uvjet je i da predsjednik kluba bude BRANKO RUŽIĆ. Ružić im ovdje nije potreban kao političan, nago kao pozicija preko koje mu mogu legalno platit usluge koje je za njih odradio. Ovo je klasika pranja novca: Ružić je trebao u Općini osiguravat njihove interese, Rockwool će dati donaciju klubu u kojem je on predsjednik a on će tamo dobivat naknadu za svoj rad – ali ne u klubu nego u Općini. Još će pokupit pohvale kako je osigurao sredstva za klub. Kad se gleda površina idealno a ispod čisti kriminal kojeg uskok nikad neće i ne može dokazat. Ova ponuda je ODBIJENA.
        Prema mojoj informaciji, donaciju je prihvatila i O.Š. Čepić za izdavanje školskih novina. Preko njih će Mirela V. uvjeravat bijesne roditelje svojih učenika kako ih Rockwool sa dimom ne guši nego ime se (a valjda) samo čini. Kako ćemo imat odgojenu mladu generaciju kada im učitelji ne razlikuju što je mito a što telac – a vidjeli smo da to zna svaki seljak.
        31.05.2008 Rockwool je sponzorirao Bošnjačku kuhinju u Užanci sa 10.000,00 kn. Ne znam dali su spremali teletinu, i na koji način ali oko toga se vrti. Samo da posle ne proglase negodovanje susjeda kao nacionalnu netrpeljivost, ako sami ne znaju što su sa ''donacijom'' postali netko će im to prije ili kasnije to reći.
        Modus operandi, je preko svojih zaposlenika infiltrirat se u lokalni sredinu i od nje napravit telce – a sa stokom je posle sve lakše.
        Kolika je njihova agresivnost govori i ovaj primjer. Utorak (čudno, baš kad je Ružić imao samoproglašenje i to van radnog vremena) u 19.00 sati me zove njihova glasnogovornica ''na kavu''. Priznala je da prati ovaj blog, a ja sam je dodatno uputio i na već spominjanu anketu koji su oni financirali, odnosno audio zapis u kojem su moji odgovori na sva njihova pitanja, odnosno da sam rekao sve što im imam za reći, a i da od njih ne očekujem da ću čuti išta što bi promijenilo moj stav. Trebalo mi je pola sata razgovora da ženska odustane. Ti ljudi me stvarno vrijeđaju. Nije da ja nisam za prodaju, samo tražim najmanje dvije nule više nego oni mogu platit, ili bolje reći koliko se njima isplati platit. Čudna stvar su te nule – netko želi prikrit da je nula a netko sa nulama ponosi.

 

EGO iiber ales

Dobrim dribligom Ružića, i dobacivanjem lopte Brenko Veljku, Rockwoolova ekipa je u osamdesetdevetoj minuti postigla zgoditak. Pa što, takvu sreću su imali i Turci pa su na kraju otišli kući prije kraja prvenstva. To je svojstveno našem mentalitetu da mislimo da je gotovo prije nego što sudac označi kraj utakmice.


        Ne znam kakve interese kod Rockwoola ima Brenko, i kolika je bila cijena transfera, ali jedno je sigurno: ovo nije dobro za one koji nisu za prodaju svojeg zdravlja i okoliša. Javno je poznato da Rockwool može ''proći'' samo da kupi protivničke igrače, očito u tome i uspijeva, samo ti igrači ostaju sa starim susjedima i o tome bi trebali vodit računa.  Ne prodaju samo sebe oni prodaju i mene – a ja im to neću oprostit.
        Ako neko misli da govorim napamet prenijet ću izjave energičnih protivnika Rockwoola. Đurović K. je nuđeno dozvola za vrtić i nesmetani nastavak rada. To joj je navodno nudila agencija lobist Rockwoola, koja naravno o tome ne odlučuje ali očito zna kojim kanalima to realizirat. Benazić Kornelija, član odbora za okoliš u Općini, je samo sat nakon zakazanog sastanka sa tvornicom, od Ružićeve kćerke koja inače radi u Rockwoolu, dobila ponudu da obavi neki ''posao'' za njih. Očito je da je taj posao trebala obavit već na tom sastanku.
        A B.Veljko. Razgovarao sam s njim na tu temu, kada je bila u pitanju donacija. Njegov stav je bio da "od Rockwoola treba uzet sve što se može uzet",  naravno da ne zna ili ne želi znat odgovor na to što će sve nama Rockwool uzet. Filozofija "meni ne dimi" ne da nije moralna nego nije ni istinita – njemu samo manje dimi, ali i to je dovoljno da plati svoj račun. Nije mi to neka satisfakcije, jer on toga nikad neće biti ni svjestan, ali on je legitimni igrač pa može pucat i u vlastitu mrežu.


        Treba se divit manipulatorskim sposobnostima Ružića. Ponovno kažem, on je veći manipulator i od Đapića – Dapić nije uspio ''nostrificirat'' svoju (kupljenu) diplomu a Ružić je. On je šest mjeseci uspio držat pod kontrolom ''svoju'' četvorku, koji su ga disciplinirano slijedili kao neka sekta. Nije (a i ne bi) uspio dokazat da je bojkotiranje vijeća ispravan potez zato je to riješio (auto)golom Brenka. Takvi uvijek nađu na krivoj strani, a to je iz jednostavnog razloga jer je na prvom mjestu EGO – iiber ales.

 

Smilović Blog 

Smilović osvrt Rockwool Branko Ružić financiranje Smilović blog Pićan