Slovencu Andražu Hribaru ovogodišnji IstraTrek - uspjeh Labinjana

Slovencu Andražu Hribaru ovogodišnji IstraTrek - uspjeh Labinjana

29.3.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Ovog vikenda Gračišće je ugostilo jednu od najstarijih treking utrka u Hrvatskoj, popularni IstraTrek, ovog puta pod službenim nazivom „Compressport IstraTrek 2016."

 

 

Sportsko rekreativni klub Alba iz Labina ponovno je na čelu sa Alenom Paliskom odradio „lavovski" posao pa iz Gračišća nitko nije otišao nezadovoljan.

 

U najkraćoj dionici, onoj od 10 km dužine nazvanoj Light, slavio je Valter Cetina s vremenom od jednog sata, tri minute i sedam sekundi. Sekundu nakon njega na cilj je stigao Ervin Radulović, a četiri minute kasnije dotrčao je i trećeplasirani Vladimir Šimović.

 

Kod ljepšeg spola, na najvišoj stepenici postolja u Light kategoriji našla se Patricija Golja sa vremenom 1:16:47, a Maja Vančina i Ana Blečić „zakasnile" su dvije, odnosno tri minute što im je donijelo drugo, odnosno treće mjesto.

 

U kategoriji Challenger dužine 21 km, slavio je Robert Orehoci koji je na cilj stigao nakon dva sata, 11 minuta i 55 sekundi. Sekundu „slabije" vrijeme imao je drugoplasirani Luka Bakarić, a Deanu Sošiću je 2:12:56 donijelo poziciju broj tri.

 

Kod djevojaka, Mateja Blažević je na cilj stigla za dva sata, 20 minuta i 33 sekunde, i bila je više od 20 minuta brža od drugoplasirane Jelene Sekelj te trećeplasirane Tamare Ravnak.

 

U najtežoj utrci, onoj dugoj 40 km i sa usponom od 1600 metara nazvanoj Ultra, slavio je Andraž Hribar sa vremenom 4:04:25, a postolje su popunila još dva Slovenca, Toni Vencelj i Jure Cebasek. Najbrža žena na 40 kilometara bila je Katja Vencelj Kegl sa 4:31:26 vremenom, a drugoplasirana je na cilj dotrčala Meta Dagarin, 14 minuta sporije. Jelena Brezak, jedina Hrvatica na postolju, na cilj je stigla za pet sati, 19 minuta i 27 sekundi.

 

Spomenimo da je utrku trčalo čak 413 natjecatelja te da je svakom od njih organizator darovao bocu vina koju su napunila „Vina Matošević", a najbolji su dobili i posebne nagrade. Prošao je još jedan sjajan IstraTrek, dogodine na nekom drugom mjestu!

 

istrasport.eu

 

Foto: hren.hr

 

istretrek trek treking gračišće dean sošić patricija golja ana blečić vedran kos vlado franković kristian ružić robert dundara alen apliska srk alba