Sljedeću subotu pješačenje `Hoditi i zdravi biti`

Sljedeću subotu pješačenje `Hoditi i zdravi biti`

31.3.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji sa Istarskom županijom i sedam istarskih gradova organizira rekreativnu manifestaciju, pješačenje pod nazivom „Hoditi i zdravi biti“ – „La salute viene camminando“ kao jedinstven način promocije tjelesne aktivnosti i zdravog načina života. Pješačenje će se istodobno održati u Puli, Umagu, Pazinu, Poreču, Buzetu i Labinu u subotu, 08. travnja 2017., a dan kasnije u Rovinju. Organizator Grad Labin u suradnji sa Planinarskim društvom „Skitaci“ organizira sljedeći program pješačenja:

Polazak: TRG KATURE

09:15 – 9:45 sati
Okupljanje, registracija sudionika, podjela prigodnih majica i vode, mjerenje krvnog tlaka (Patronažna služba Istarskih Domova zdravlja)

10:00 sati
Start pješačenja – pješačenje se odvija na relaciji od trga Kature prema Crkvenom u pravcu Štrmca prema vodospremi. Zatim, od vodospreme nastavak pješačenja prema naselju Ripenda, te povratak prema crkvi Sv. Mikule do Trga Kature.

12:30 sati
Predviđeno vrijeme povratka na Trg Kature 

12:30 – 14:00 sati
Mjerenje krvnog tlaka, obrok za sudionike pješačenja, podjela raznih edukativnih materijala vezanih uz promociju zdravih načina života, zajedničko druženje uz DJ-a

Prezentacija aktivnosti:
-        Rekreativke u projektu Labin Zdravi grad (vježbe)
-        Liga protiv raka Labin (rekreacija Tai-Chi)
-        Zumba kids plesni studio Il Movimento
-        Udruga za zapošljavanje osoba s invaliditetom Inpromo prezentirat će svoje proizvode.
          
Predviđeno vrijeme pješačenja je oko 2,5 sata, a ruta je duga oko 8 kilometara. Tura i konfiguracija terena je lagana, pogodna za sve uzraste, a na samoj trasi nalaze se minimalni usponi.

Svi zajedno možemo učiniti nešto za svoje zdravlje uz pješačenje, druženje, veselo ozračje i time odaslati pozitivne poruke o odgovornosti za vlastito zdravlje.

Očekujemo Vas, pridružite nam se!

 

 

hoditi i zdravi biti hodanje zdravlje zavod za javno zdravstvo prevencija pješačenje vodosprema labin